Samsung ar putea să nu mai fie mult timp furnizor principal de ecrane OLED pentru Apple

Autor: Aurelian Mihai 28.11.2017
Samsung ar putea să nu mai fie mult timp furnizor principal de ecrane OLED pentru Apple

Dincolo de rivalitatea pe care o afişează în piaţa smartphone, Apple şi Samsung au împart o colaborare incomodă, fără de care ultimul model iPhone X ar fi practic imposibil de livrat în volum suficient.

Cu Samsung în rolul de furnizor principal de ecrane OLED, Apple nu se află într-o poziţie prea confortabilă, fiind în mare parte dependent de tarifele solicitate de compania sud-coreeană.

Simţind potenţialul unei afaceri de mai multe miliarde de dolari, BOE, cel mai mare producător de ecrane din China, ar fi promis oficialilor Apple construirea a două fabrici de ecrane OLED capabile să acopere o bună parte din necesarul companiei americane.

Denumită B11, linia de producţie găzduită în oraşul Sichuan ar putea fi retehnologizată pentru fabricarea de ecrane OLED până în luna iunie a anului viitor, costul operaţiunii ridicându-se la 7.04 miliarde dolari. O a două unitate, B12, aşteaptă investiţii suplimentare în echipamente şi ar putea fi disponibilă la o dată ulterioară.

Momentan, doar LG mai livrează ecrane OLED pentru Apple, după ce compania din Cupertino a investit 2.7 miliarde de dolari în dezvoltarea unor facilităţi de producţie dedicate exclusiv livrării de ecrane pentru telefoane iPhone.