Samsung, după retragerea modelului Note7: profit în scădere cu 96% la divizia Mobile

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 27.10.2016
Samsung, după retragerea modelului Note7: profit în scădere cu 96% la divizia Mobile

Samsung a publicat rezultatele financiare pentru intervalul Q3-2016, arătând adevărata magnitudine a pierderilor rezultate după retragerea de la vânzare şi oprirea definitivă a producţiei pentru modelul Galaxy Note 7.

Comparat aceleiaşi perioade a anului trecut, profitul operaţional raportat pentru divizia Samsung Mobile au totalizat doar 87,8 milioane dolari, în scădere cu 96%.

Reflectând cele mai slabe rezultate din ultimii 8 ani pentru divizia Mobile, buletinul publicat de Samsung Electronics menţionează totuşi un profit cumulat de 4,5 miliarde dolari pentru perioada urmărită, în scădere cu 1,9 miliarde dolari faţă de intervalul Q3-2015.

Divizia Mobile şi-a văzut veniturile diminuate semnificativ de la un trimestru la altul din cauza efectelor opririi modelului Galaxy Note7”,  precizează Samsung în comunicatul de presă.

Totusi, livrările smartphone au rămas consistente mulţumită vânzărilor stabile obţinute cu actualele modele vârf de gamă, printre care Galaxy S7 şi S7 edge”.

Încheind într-o notă optimistă, Samsung anticipează o revenire a veniturilor, odată cu lansarea noilor vârfuri de gamă smartphone.

Tags: