Compania Samsung este implicată într-un caz grav de spionaj industrial, unul dintre partenerii săi vânzând secretele display-urilor sale Super AMOLED către companii din China. Întrucât Samsung produce cele mai bune display-uri de pe piaţă şi deţine aproape un monopol, cu 95% dintre panourile de pe smartphone-uri fiind produse în fabricile sale, este evident de ce alţii ar dori să afle cum sunt realizate aceste componente. Din păcate pentru cei 11 angajaţi ai companiei care ajuta la realizarea ecranelor, Samsung a aflat despre spionaj.
În urma plângerilor celor de la Samsung, 11 angajaţi ai unei firme din China sunt acum în arestul poliţiei, printre aceştia aflându-se chiar şi CEO-ul. Aceştia au contribuit la colectarea şi vânzarea de informaţii despre tehnologia Super AMOLED, obţinând 14 milioane de dolari de la alte companii încă nedezvăluite. Conmform informaţiilor disponibile în acest moment, vânzarea de informaţii a fost realizată printr-o companie nouă, înfiinţată doar pentru acest scop.
Partenerul Samsung avea acces la majoritatea procesului de fabricaţie al display-urilor, întrucât dezvolta soluţii automate pentru fabricile Samsung Display, astfel având la îndemână planuri şi schiţe ale întregului proces tehnologic. Se pare că informaţiile de care erau interesaţi cel mai mult cei care erau dispuşi să plătească erau referitoare la procesul de laminare 3D pentru panourile curbate, ceva ce este în continuare foarte greu de realizat pentru alte companii din industrie.
Cu siguranţă, Samsung va reuşi să câştige în instanţă, mai ales când dovezile pe care le-a prezentat a dus deja la arestul celor 11 angajaţi, însă există posibilitatea ca producătorii din China să înceapă să îi copieze tehnologia. Astfel, mai multe telefoane vor putea să integreze display-uri similare, mult mai ieftine, limitând şansele companiei de a se diferenţia pe o piaţă pe care oricum avea probleme la nivel de volum de vânzări.