Sony a lansat în România cea mai nouă cameră foto mirrorless full-frame: α7 III (Alpha 7 Mark III). Aparatul doreşte să ocupe locul de intrare în gama α7 III, oferind funcţii de bază pentru toţi utilizatorii, fie că sunt amatori, entuziaşti sau profesionişti. Spre diferenţă de α7R III, acest model vine echipat cu un senzor cu rezoluţie mai mică, fără să compromită celelalte capabilităţi precum focalizarea rapidă, capabilitatea de filmare 4K sau procesorul de imagine performant.
Sony α7 III vine echipat cu un senzor Exmor R CMOS de 24,2 megapixeli, capabil să fotografieze la valori ISO cuprinse între 100 şi 51.200 (cu posibilitatea de extindere în plaja 50-204.800). Astfel, fotografiile pot fi realizate chiar şi în situaţii în care nu există prea multă lumină, iar zgomotul de imagine deranjant apare doar la valori foarte înalte. Procesorul de imagine BIONZ X este cu 80% mai rapid faţă de modelul disponibil pe α7 II, asigurând o declanşare mult mai rapidă. Senzorul retroiluminat poate capta fotografii în format RAW de 14 biţi, asigurând culori naturale şi este stabilizat de un sistem intern pe cinci axe.
Sistemul de focalizare a fost „împrumutat” de la modelul α9, modelul mirrorless high-end lansat în 2018. Astfel, 93% din suprafaţa senzorului este acoperită cu 425 de puncte de focalizare cu detecţie de contrast şi 693 de puncte de focalizare cu detecţie de fază, cu posibilitatea de urmărire a subiectului şi de focalizare pe ochi, acţiuni care sunt de două ori mai rapide decât pe modelele precedente.
În ciuda faptului că α9 este o cameră recomandată pentru cei care au nevoie de viteză, nici α7 III nu este tocmai lentă. Cu posibilitatea de a capta 10 cadre pe secundă şi buffer în rafală pentru 177 imagini JPEG, 89 RAW sau 40 RAW necompimate, α7 III este un upgrade destul de mare pentru cei care vin de la o cameră de generaţie mai veche.
La capitlul filmare, α7 III va capta imagini în rezoluţie UHD 4K (3.840 x 2.160 pixeli), folosind întregul senzor pentru înregistrare. Acest lucru înseamnă că imaginile sunt realizate iniţial în rezoluţie 6K şi apoi supra-eşantionate la 4K, asigurând un nivel de detaliu ridicat şi culori mai naturale. De altfel, α7 III poate filma şi în HDR folosind modul de captură Hybrid Log-Gamma. Filmările Full HD pot fi înregistrate la 120 de cadre pe secundă, ceea ce va asigura posibilitatea de a realiza secvenţe în slow motion celor interesaţi, chiar şi cu funcţia de urmărire a subiectului.
În cele din urmă, corpul camerei beneficiază de câteva actualizări binevenite. Ocularul OLED beneficiază acum de 2,3 milioane de pixeli, există suport pentru două card-uri SD UHS-II pentru viteză crescută, iar acumulatorul oferă de 2,2 ori mai multă autonomie decât modelele α7 II. Motivul este acumulatorul nou NP-FZ100, care garantează o medie de 710 cadre la o încărcare completă. Întrucât vorbim despre un aparat foto din 2018, port-ul USB 3.1 Type-C şi transferul Wi-Fi nu puteau să lipsească.
Cei care cumpără un aparat α7 III în România înainte de 31 mai vor beneficia de garanţie extinsă de cinci ani (doi ani standard + 3 ani bonus). Preţul aparatului este de 10.400 lei, în timp ce un kit care include şi obiectivul SEL 28-70mm f/3.5-5.6 OSS costă 11.500 lei, o reducere considerabilă pentru obiectiv, care se găseşte separat la aproximativ 2.500 lei.