La ora actuală, o cameră compactă cu un senzor de 10 MP poate fi considerată standard, iar rezoluţia imaginilor opţinute cu ea este de 3648×2736 de pixeli. Cu ocazia inaugurării celui de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, un jurnalist a avut ideea de-a realiza o imagine panoramică a participanţilor la ceremonie. În mod normal, pentru astfel de fotografii se realizează 3-4 cadre orizontale care sunt apoi „lipite” de o aplicaţie specială. David Bergman, jurnalistul în cauză, a apelat la o metodă mult mai sofisticată. În loc să folosească un DSLR a cărui calitate a imaginii este în principiu foarte bună, el a apelat la un Canon G10 deoarece aparatul pe care vroia să-l folosească nu suporta camere mai mari şi mai grele.
GigaPan Imager este un suport robotizat pentru camere compacte ce permite realizarea unor imagini cu o rezoluţie imensă. Trebuie doar să fixezi camera, să setezi care sunt colţurile stânga-sus şi dreapta-jos ale imaginii panoramice şi apoi aparatul calculează singur câte poze sunt necesare pentru a o realiza. El va îndrepta camera foto în direcţiile calculate şi va realiza pozele. Aplicaţia GigaPan Stitcher se ocupă de lipirea imaginilor, însă nu trebuie să vă imaginaţi că aceasta se face uşor. Pe blogul său, fotograful spune că al său MacBook Pro a muncit şase ore şi jumătate la ea. Într-un fel îl înţelegem deoarece a procesat nu mai puţin de 220 de poze făcute cu un senzor de 14.7 MP. Rezultatul a avut o rezoluţie totală de 59.783×24.658 de pixeli, echivalentul a 1.474 MP. Imaginea în format TIFF ocupă 2 GB.
Pe site-ul său puteţi admira rezultatul în format Flash. Este impresionant nivelul de zoom care poate fi aplicat imaginii. Din păcate, se poate observa calitatea acceptabilă a imaginilor datorată senzorului destul de aglomerat al lui Canon G10. Cu puţină atenţie se vor vedea şi acele locuri unde pozele au fost lipite. Dacă senzorul de 260 MP de la RED ar fi fost disponibil, acelaşi rezultat ar fi fost posibil cu mai puţin de 10 fotografii.