Amazon a prezentat patru noi modele Kindle, inclusiv prima versiune color din istorie

16.10.2024
Amazon a prezentat patru noi modele Kindle, inclusiv prima versiune color din istorie
Sursa foto: Amazon

Amazon a anunțat lansarea a patru noi modele Kindle, marcând cea mai amplă actualizare a gamei sale de e-readere din ultimii ani.

De ce atât de multe? Datorită comunității de cititori #BookTok de pe TikTok.

Kindle Colorsoft – Primul e-reader color

Dintre noile modele care au fost anunțate, Colorsoft este de departe cel mai interesant. De ce? Pentru că este primul e-reader color al companiei.

Are un ecran de 7 inci dotat cu tehnologie avansată de afișare și promite să facă experiența de lectură mai captivantă. Utilizatorii vor putea să vadă orice detaliu al unei cărți, de la imagini la coperți, în culori vii.

De asemenea, dispozitivul oferă o funcție de evidențiere colorată a textului pentru a ușura căutarea pasajelor importante.

Kindle Scribe – Borduri albe și stilou Premium

Kindle Scribe arată acum altfel, cu bordurile sale albe și afișajul ce imită aspectul hârtiei tradiționale.

Stiloul Premium a fost echipat cu o gumă moale în capăt. În plus, utilizatorii vor putea să scrie direct pe paginile cărților și să-și organizeze notițele mai eficient.

Kindle Paperwhite – Ecran mai mare și baterie extinsă

Cel mai popular model, Kindle Paperwhite, are un ecran mai mare de 7 inci, dar este la fel de compact.

Potrivit Amazon, are o viteză de răsfoire a paginilor cu 25% mai rapidă.

Contrastul a fost îmbunătățit pentru ca imaginile și textul să fie mai clare. Compania se laudă cu o baterie extinsă la trei luni pentru acest model.

Modelul standard și edițiile pentru copii

Modelul standard promite și el o viteză de răsfoire mai rapidă, o luminozitate sporită și un contrast superior.

Sursa foto: Amazon

Deși nu beneficiază de toate funcțiile avansate ale celorlalte modele, este o opțiune accesibilă pentru cei cu buget redus.

Pentru copii, Amazon a debutat noi versiuni ale modelelor Kindle Paperwhite Kids și Kindle Kids. Acestea vin cu huse special concepute pentru ei, abonamente la Amazon Kids+ și garanții extinse.

Statistici impresionante

Panos Panay, liderul diviziei de dispozitive și servicii al Amazon, a subliniat în cadrul unei conferințe recente faptul că 60% dintre vânzările de Kindle din 2023 provin de la clienți noi.

Conform lui Panay, utilizatorii Kindle citesc în medie 20,8 miliarde de pagini pe lună.

Sursa: Amazon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult