Apple lucrează la un nou dispozitiv inteligent. Robotul Apple ar putea fi lansat în 2026

16.08.2024
Apple lucrează la un nou dispozitiv inteligent. Robotul Apple ar putea fi lansat în 2026

Un nou raport sugerează că Apple pregătește un robot multifuncțional. Ar putea controla diferite dispozitive inteligente și oferi multe alte funcții.

Trăim într-o eră în care aproape tot ce ne înconjoară funcționează, la un nivel sau altul, cu ajutorul tehnologiei. Suntem înconjurați de smartphone-uri, tablete, computere, mașinile devin tot mai tehnologizate, iar casele la fel.

Apple nu vrea să rateze o oportunitate și, potrivit GSMArena, gigantul american ar putea lansa un dispozitiv asemănător unui robot, care să se poată monta pe birou, încă din 2026. Dispozitivul folosește un afișaj în stil iPad atașat unui braț robotic care se poate roti la 360 de grade.

Apple vrea să lanseze un dispozitiv de control multifuncțional

Acest nou dispozitiv de la Apple ar putea controla dispozitivele inteligente de acasă, asemenea unui Google Nest, dar va putea fi folosit și pentru a participa la conferințe video, servind drept monitor de securitate pentru acasă.

De asemena, se pare că acesta va putea fi integrat cu Siri și Apple Intelligence. Acest lucru va putea fi posibil datorită faptului că va rula o versiune modificată de iPadOS.

Informațiile despre acest nou dispozitiv spun că proiectul este condus de Kevin Lynch. El este același director executiv responsabil de proiectul auto Apple, care a fost anulat. De fapt, Apple se va concentra acum pe o integrare mult mai complexă a CarPlay în viitoarele generații de mașini.

Spre exemplu, utilizatorii vor putea conecta propriul iPhone la mașină, iar interfața CarPlay o va înlocui cu totul pe cea nativă a mașinii. Astfel, șoferul și pasagerul vor putea controla climatizarea și multe alte funții cu ajutorului software-ului Apple. În plus, acesta se va ocupa și de afișarea informațiilor relevante despre mașină în tabloul de bord, cum ar fi viteza de deplasare.

Se zvonește că dispozitivul robot al Apple va fi lansat în 2026 sau 2027, cu un preț de pornire de aproximativ 1.000 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult