Apple relansează AirPods Pro 2 în versiune cu USB-C, suport lossless audio și protecție la apă

13.09.2023
Apple relansează AirPods Pro 2 în versiune cu USB-C, suport lossless audio și protecție la apă

Dezvăluite anul trecut, căștile AirPods Pro 2 sunt relansate într-o nouă versiune care îmbunătățește compatibilitatea iPhone 15, totodată plusând cu îmbunătățiri precum protecție la apă și un nou codec pentru redare audio fără pierderi de calitate.

Căștile AirPods Pro 2 păstrează design-ul original al căștilor Appple cu fir, plusând cu numeroase îmbunătățiri la partea de performanță.

În noua versiune cu mufă de încărcare USB-C, căștile acceptă și procesare audio Lossless pe 20 de biți, la 48 kHz, dar există o problemă. Totuși, înainte să te comanzi noua versiune de căști ar trebui să știi că această funcționalitate este disponibilă doar în combinație cu căștile pentru realitate virtuală Apple Vision Pro , așteptate pentru lansare în SUA la începutul anului viitor. Apple spune că cipul H2 din interiorul AirPodsPro 2, care este prezent și pe Vision Pro, permite transmisia Lossless Audio, dar acest lucru ridică întrebarea de ce funcționalitatea nu a fost activată și pe modelul Lighting de anul trecut.

Cealaltă evoluție notabilă pentru căștile AirPods Pro 2 USB-C este ratingul IP54, valabil pentru căștile propriuzise și cutiuța pentru transport. Mai „diluat” decât etichete precum IPX7 (Galaxy Buds 2 Pro), radingul IP54 garantează doar protecție minimă împotriva stropirii cu apă și contactul cu praf, nu și imersia totală în apă. Totuși, este mai bine decât protecția IPX4 (rezistență la transpirație și stropire) enunțată pentru versiunea de anul trecut.

Căștile AirPods Pro 2 acceptă acum și Adaptive Audio, Personalized Volume și Conversation Awareness. Durata de viață a bateriei este încă evaluată la 6 ore de ascultare și 30 de ore total, folosind acumulatorul integrat în carcasa pentru transport. De asemenea, puteți încărca AirPods Pro 2 direct la iPhone 15, prin USB-C și funcția reverse charging.

Cu preț de 249 dolari, versiunea cu USB-C a căștilor Apple va putea fi comandată începând cu 22 septembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult