Producătorii de ceasuri inteligente nu au reuşit să convingă atât de mulţi utilizatori pe cât şi-ar fi dorit, modelele deja lansate având deficienţe sau lipsuri care i-au determinat pe utilizatori să aştepte evoluţiile viitoare. Anunţat în luna septembrie a anului trecut, Apple Watch nu a fost lansat nici până acum, iar dacă dăm crezare informaţiilor neoficiale publicate de către Wall Street Journal, se pare că nici cei din Cupertino nu au reuşit să găsească până acum acea combinaţie câştigătoare menită să dezmorţească piaţa.
Înainte de prezentarea oficială a viitorului Watch, zvonurile au afirmat că ceasul inteligent Apple va include un set bogat de senzori pentru monitorizarea parametrilor organismului care vor fi utili atât pentru amatorii de fitness cât şi pentru domeniul medical, însă prototipurile care au ajuns în mâna puţinilor privilegiaţi nu au conţinut nimic de această natură. Conform Wall Street Journal, cei care au sperat că aceşti senzori au fost implementaţi în decursul cele aproape şase luni care s-a scurs de la anunţarea Watch au toate motivele să fie dezamăgiţi deoarece prima generaţie a ceasului Apple va fi mai simplă decât se credea şi spera.
Conform unor surse anonime din cadrul companiei, Apple a întâmpinat dificultăţi majore în dezvoltarea ceasului său. Unii senzori, cum ar fi de pildă cei care ar fi trebuit să măsoare presiunea sanguină sau nivelul de stress, s-au dovedit a fi prea complecşi pentru a putea fi implementaţi într-un ceas. Aceasta nu a fost singura problemă de care s-au lovit inginerii Apple, compania lovindu-se de calitatea scăzută a subansamblelor oferite de furnizori, de imprecizia măsurătorilor şi de necesitatea obţinerii unor aprobări legale.
În aceste condiţii, Apple a fost nevoită să elimine foarte multe dintre facilităţile hardware care i-ar fi permis ceasului Watch să se facă remarcat în mulţimea de produse deja existente, iar sursele WSJ afirmă că cei din conducere se întreabă în ce direcţie vor trebui să meargă şi cum vor reuşi să atragă utilizatorii. Aceasta nu este prima veste proastă pentru cei interesaţi de Apple Watch, câteva zvonuri anterioare afirmând că Apple nu reuşeşte încă să obţină o autonomie rezonabilă.
Între timp însă, Apple a invitat la sediul său central o serie de dezvoltatori software pentru a pune la punct un ecosistem cât mai bogat de aplicaţii care să fie disponibil în ziua lansării. Această colaborare strânsă cu dezvoltatorii datează de mai bine de o lună, semn că Watch se îndreaptă încet către lansarea oficială. Ce anume vom primi însă, rămâne de văzut.