Noul model Apple Watch SE este un produs fierbinte, la propriu, un număr deocamdată redus de utilizatori reclamând supraîncălzirea subită a dispozitivului, suficient de puternică pentru a cauza daune permanente ecranului.
Problema se poate manifesta în timp ce dispozitivul este lăsat la încărcat, sau după câteva ore de utilizare, speriind utilizatorii care se aleg cu arsuri ușoare. Din fericire, sperietura este mai mare decât arsurile suferite, căldura fiind concentrată mai mult la partea de sus a ecranului.
În mod cert, problemele nu au legătură cu acumulatorul, exemplarele Apple Watch SE afectate continuând să funcționeze chiar și după manifestarea respectivelor simptome.
Potrivit teoriilor formulate pe forumul Apple Insider, folosind drept referință imagini cu interiorul unor modele Apple Watch de generație anterioară, problema este localizată între emitorul de vibrații (Taptic Engine) și butonul rotativ controlat digital, chiar deasupra conectorului pentru ecran.
Aparent, colorarea suspectă a ecranului este un precursor al defectării iminente, utilizatorii fiind îndrumați să îndepărteze de la mână dispozitivul și să nu-l mai folosească.
Din fericire pentru utilizatori (dar și pentru Apple), incidentele manifestate prin supraîncălzire apar cel mai adesea în timp ce dispozitivul este lăsat la încărcat, senzația de arsură și posibila rănire fiind evitată.
Până acum au fost documentate doar șase cazuri de supraîncălzire Apple Watch SE, toate părând să vizeze un lot restrâns de produse vândute pe piața sud-coreeană. Trei dintre incidente au fost soluționate prin restituirea integrală a prețului de cumpărare.