După ce trecem de geam cel mai probabil este să vedem un scaun de birou. Cu toate că un scaun de birou are funcţia primordială de a oferi confort, există şi scaune care pe lângă această funcţie pot oferi şi altceva. Una din extra funcţiile care mie chiar îmi place este aceea de masaj.
Este mult mai plăcut să stai la birou să trimiţi un e-mail şi să ţi se facă masaj în acest timp, mai plăcut fiind poate doar o secretară tânăra care să facă masajul. Sunt totuşi alte lucruri pe care un scaun le poate face, unele pot să ne încălzească spatele, sentiment destul de plăcut mai ales în zilele mohorâte de toamnă. Dar scaunele nu au doar funcţii legate strict de persoana care stă în ele, ele putând fi dotate cu mini panouri de comandă pentru diversele dispozitive pe care le întâlnim la birou.
Am mai făcut un pas
După ce trecem şi de scaun întâlnim biroul, care, după cum am spus şi mai devreme, poate să ofere diferite funcţii. Dar tot aici găsim şi dispozitivele care stau pe birou. La acest capitol Hi-Tech poate să însemne orice, de la ceasul cu display transparent la telefonul fără fir cu afişaj color.
Un birou trebuie să urmărească următoarele criterii; să fie destul de mic, să nu ocupe toată camera, destul de spaţios, să putem totuşi pune şi alceva în afară de monitor şi tastatură şi cel mai important să nu pară înghesuit. În prezent pentru birouri şi nu numai, se dezvoltă o nouă tehnologie revoluţionară, alimentarea prin inducţie. „Inductive charging” este implementată pentru unele telefoane mobile sau dispozitive handsfree.
Cu toate că nu este foarte răspândit, acest tip de alimentare are avantaje foarte mari. Probabil că în momentul în care va fi pusă la punct şi nu va mai avea probleme, aceasta tehnologie va fi folosită pretutindeni. Ea ne oferă posibilitatea de a încărca diferite dispozitive fără a avea nevoie de cabluri şi fire, fiind un tip de alimentare wireless. Alimentarea prin inducţie din prezent nu are un randament al transferului energetic foarte bun şi nici nu poate alimenta dispozitive cu un consum mare.
Dezavantajele însă nu se opresc aici, dispozitivele încărcate prin această metodă având tendinţa de se încălzi. Totuşi tehnologia are un potenţial imens, mai ales că ne-ar scăpa de multitudinea de fire al căror număr creşte în permanenţă. Momentan încă se studiază posibilitatea de a face acestă tehnologie unidirecţională şi personalizată pe fiecare dispozitiv în parte. Consider că pe viitor, cu ajutorul acestei tehnologii, toate dispozitivile vor deveni într-adevăr wireless. Cum ar fi ca telefonul nostru mobil să nu mai necesite încărcare odată la câteva zile, ci pur şi simplu să îl lăsăm pe birou sau pe noptieră şi acesta să se încarce. Şi poate că într-o bună zi pur şi simplu prizele o să dispară definitiv, iar alimentarea se va face fără fire şi va funcţiona oriunde.
Dar revenind la biroul nostru, ce altceva am mai putea avea pe el, pentru a-l considera Hi-Tech. Un PDA ar fi chiar la locul lui, ar putea sta conectat la calculator, iar atunci când trebuie să plecăm putem să îl luăm împreună cu datele de care avem nevoie pentru o întâlnire. Tot pe birou poate sta şi telecomanda. Poate vă întrebaţi de la ce poate fi aceasta. Răspunsul: de la orice doriţi. Există o multitudine de dispozitive care pot fi acţionate în acest mod şi o telecomandă le poate controla pe toate. Poate să acţioneze barul ascuns sau un televizor care coboară din tavan, asta pe lângă faptul că poate controla orice alt dispozitiv precum un DVD player sau un mini sistem audio.