Cumpărarea unui scaun de gaming nu trebuie să fie complicată. Dacă ați petrecut mult timp urmărind e-sporturi, stream-uri Twitch sau într-adevăr orice conținut de jocuri în ultimii ani, probabil că sunteți foarte familiarizat cu viziunea familiară a acestor piese de echipament pentru jucători.
Dacă citiți acest articol, este posibil să căutați să investiți într-un scaun de gaming. Dar odată cu explozia de opțiuni din care să alegeți, cum alegeți scaunul potrivit? Acest articol speră să vă ușureze decizia de cumpărare, cu informații despre unii dintre cei mai mari factori care ar putea determina opțiunile dvs.
Majoritatea scaunelor de gaming oferă opțiuni de reglare a scaunului la postura dorită de un jucător, maximizând confortul.
Când vine vorba de alegerea unui scaun de joc, confortul este rege – la urma urmei, nu doriți ca spatele și gâtul să vă incomodeze în mijlocul unei sesiuni maraton de jocuri. Veți dori, de asemenea, funcții care să vă împiedice să dezvoltați orice durere cronică, pentru a vă bucura de hobby-ul dvs. Aici intervine ergonomia.
Ergonomia este principiul de proiectare al creării de produse având în vedere fiziologia și psihologia umană. În cazul scaunelor de joc, aceasta înseamnă proiectarea scaunelor pentru a spori confortul și a menține starea fizică bună. Majoritatea scaunelor de joc sunt dotate cu funcții ergonomice în diferite grade: cotierele reglabile, pernele de sprijin lombar și tetierele sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care le veți găsi, care vă ajută să mențineți o postură perfectă și confortul ideal pentru șederi lungi.
Multe scaune pentru jocuri au cotiere reglabile multidirecționale. Acest lucru este adesea menționat în specificațiile producătorului în formatul cotierelor „2D” sau „4D”, „D” reprezentând „Directional”. Nu pare să existe un consens universal în rândul producătorilor de scaune cu privire la ce direcții corespund cu 1D, 2D și așa mai departe, deci este mai bine să consultați fișele tehnice pentru fiecare scaun pentru a afla exact ce abilități de reglare vă vor fi la dispoziție.
Unele scaune includ perne pentru ameliorarea presiunii, de obicei sub formă de suport lombar și perne pentru cap / gât. Sprijinul lombar este crucial în prevenirea durerilor de spate pe termen scurt și cronice; pernele lombare stau pe spate și păstrează curbura naturală a coloanei vertebrale, promovând o postură și circulație bună și minimizând tensiunea la nivelul coloanei vertebrale. Tetierele și pernele pentru cap susțin capul și gâtul, ușurând tensiunea pentru cei care doresc să se întindă înapoi în timp ce se joacă.
Confortul nu este singurul factor care trebuie luat în considerare atunci când se ia o decizie de cumpărare a unui scaun de gaming. Materialele potrivite pot face uneori diferența în crearea unui scaun de calitate. Următoarele materiale sunt unele dintre cele mai frecvente pe care le veți găsi în scaunele de joc populare.
Pielea naturală este unul dintre cele mai durabile materiale utilizate în scaunele de jocuri, oferind o durată de viață extrem de lungă. Este un material realizat din piele brută de animal, de obicei piele de vacă, prin procesul de tăbăcire. Deși multe scaune pentru jocuri promovează un fel de materiale din „piele” în construcția lor, este de obicei o piele artificială precum piele PU sau PVC.
Pielea autentică este mult mai durabilă decât imitatorii săi, capabilă să reziste timp de generații întregi și, într-un fel, să se îmbunătățească odată cu înaintarea în vârstă, în timp ce PU și PVC sunt mai susceptibile să se crape și să se dezlipească în timp.
Pielea PU este o piele sintetică, dar oferă totuși o durabilitate excelentă și rezistență la apă.
Pielea PU este o substanță sintetică compusă. În comparație cu PVC-ul, pielea PU este, de asemenea, o imitație mai realistă a pielii autentice prin aspectul său. Dezavantajele sale majore în ceea ce privește pielea naturală sunt respirabilitatea inferioară și durabilitatea pe termen lung.
Pielea din PVC este un material cu costuri mai mici decât cea din piele naturală și PU, dar este suficient de robustă pentru a oferi o rezistență puternică la lichid și foc. Este o altă imitație de piele care constă dintr-un material de bază acoperit într-un amestec de clorură de polivinil (PVC) și aditivi care o fac mai moale și mai flexibilă. Pielea din PVC este un material rezistent la apă, foc și pete, ceea ce îl face popular pentru o multitudine de aplicații comerciale.
Unul dintre cele mai comune materiale găsite pe scaunele de birou standard, țesătura este, de asemenea, utilizată în multe scaune de gaming. Scaunele din țesătură sunt mai respirabile decât pielea și imitatorii acesteia, ceea ce înseamnă și mai puțină transpirație și căldură reținută. Ca dezavantaj, țesătura este mai puțin rezistentă la apă și alte lichide comparativ cu pielea și frații săi sintetici.
Plasa este cel mai respirabil material găsit în scaunele de jocuri, oferind răcire și confort superioare.
Este mai dificil de curățat decât pielea, necesitând de obicei un produs de curățare specializat pentru îndepărtarea petelor, fără riscul de a deteriora ochiurile delicate și, de obicei, mai puțin durabil pe termen lung, dar este un material de scaun excepțional de răcoros și confortabil.