CEO-ul Netflix, Greg Peters, nu pare prea entuziasmat de noul gadget Apple Vision Pro. Într-un interviu recent acordat publicației Stratechery, acesta a dezvăluit că Netflix, alături de alte aplicații populare precum YouTube și Spotify, nu va avea o aplicație disponibilă pe Apple Vision Pro, scrie The Verge.
Potrivit lui Peters, problema cea mai mare se referă la numărul de utilizatori. Peters a explicat că trebuie să fie extrem de atenți la modul în care își cheltuie timpul și banii, iar în prezent, baza de utilizatori a Apple Vision Pro nu este suficientă pentru a face ca Netflix să investească în acest dispozitiv. „Vom vedea încotro se îndreaptă Vision Pro”, a adăugat Peters.
Cu toate acestea, Peters a oferit și o veste bună. Conform acestuia, dacă Apple îmbunătățește oferta, Netflix ar putea, într-o zi, să apară pe ecranele Vision Pro. Totuși, a ținut să precizeze că Netflix și Apple au o istorie bună de colaborare și întotdeauna explorează modalități de a se ajuta reciproc.
Chiar dacă Apple Vision Pro a avut în jur de 180.000 de precomenzi în weekendul de lansare, Peters a subliniat că acest număr este mic, mai ales în comparație cu milioanele de alte dispozitive precum smartphone-urile și televizoarele obișnuite. Cu alte cuvinte, în prezent, Apple Vision Pro nu atrage atenția Netflix.
Vision Pro va fi lansat la prețul inițial de 3,499 dolari. Lentilele destinate lecturii vor fi disponibile la prețul de 99 dolari, pe când varianta pro a lentilelor va fi comercializată la 149 dolari. Pachetul standard al Vision Pro va veni echipat cu o capacitate de stocare de 256GB și va include diverse accesorii, printre care se numără bandă Solo Knit, bandă Dual Loop, un sigiliu pentru blocarea luminii, două perne pentru acest sigiliu, o husă pentru dispozitiv, o lavetă pentru curățare, o baterie externă și un cablu USB-C pentru încărcare împreună cu adaptorul corespunzător.
Printre caracteristicile inovatoare ale headset-ului se numără ecranele 4K dedicate fiecărui ochi, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a comuta între realitatea augmentată (AR) și realitatea virtuală (VR) folosind un cadran lateral.
Acest dispozitiv funcționează pe baza unei arhitecturi cu două cipuri, utilizând procesorul M2 creat de Apple și noul cip R1, special conceput pentru a procesa datele provenite de la senzorii interni, camere și microfoane. Vision Pro include și funcții de urmărire a mișcării ochilor, capului și mâinilor, oferind astfel posibilitatea de a interacționa cu interfața fără a fi necesar un controler.