Garmin este un producător celebru de echipamente electronice pentru sportivi sau pentru amatorii de activităţi în aer liber, companie lansând şi câteva brăţări pentru fitness care s-au apropiat într-o bună măsură de un smartwatch. Într-un final, companie a decis să intre pe această piaţă nouă şi a anunţat primele sale ceasuri inteligente: Vivoactive, Fenix 3 şi Epix.
Primul dintre acestea este şi cel mai apropiat de ceasurile inteligente pe care le-am văzut în ultimul an. Garmin Vivoactive oferă un ecran tactil color cu dimensiuni de 1.13″ x 0.80″ şi rezoluţie de 205 x 148 pixeli, o carcasă rezistentă apă fabricată din material plastic, conectivitate Bluetooth 4.0, un modul GPS/GLONASS şi un senzor extern pentru puls care trebuie achiziţionat separat. Ceasul are dimensiuni de 3.8 x 38.5 x 8.0 mm şi o greutate de 38 de grame, bateria internă promiţând o autonomie de 3 săptămâni într-un regim obişnuit de utilizare şi de 10 ore în cazul utilizării modulului GPS.
Compatibil cu terminalele iOS 7 şi Android 4.3 sau mai noi, Garmin Vivoactive preia şi afişează informaţii despre apeluri, mesaje, actualizări meteo, notificări Facebook şi altele, putqnd fi folosit totodată ca telecomandă pentru redarea media şi pentru camerele de acţiune VIRB. Fiind vorba de un produs Garmin, acesta oferă aplicaţii pentru fitness, alergare, ciclism, înot şi golf, la care se pot adăuga alte şi alte aplicaţii publicate în magazinul Connect IQ.
Dotările mai exotice includ modulul GPS/GLONASS şi compatibilitatea ANT+, funcţiile acestuia putând fi astfel extinse cu diverşii senzori externi folosiţi de către utilizatori. Garmin Vivoactive are un preţ de 250 de dolari, la care se adaugă opţional 50 de dolari pentru modulul extern pentru monitorizarea pulsului.
Fenix 3 este o versiune îmbunătăţită tehnologic şi estetic, acesta oferind o carcasă fabricată din oţel rezistentă la şocuri şi apă şi un ecran rotund de 1,2” protejat de un strat din sticlă minerală sau safir. Acesta oferă aceleaşi dotări hardware şi software ca Vivoactive, însă plusează cu un altimetru, un giroscop, un magnetometru şi opţiuni de înregistrare care permite salvarea traseelor şi a punctelor de interes.
Garmin Fenix 3 promite o autonomie de şase săptămâni într-un regim standard de utilizare, 20 de ore de activitate GPS şi 50 de ore de înregistrare a traseelor cu ajutorul funcţiei UltraTrac. Ceasul va avea un preţ de 500 de dolari în cazul versiunii cu geam mineral şi 550 de dolari în cazul celei cu safir, la care se adaugă din nou 50 de dolari pentru modulul extern pentru monitorizarea pulsului.
Modelul de vârf Epix este o versiune îmbunătăţită a modelului Fenix 3 şi oferă un ecran pătrat de dimensiuni mai mari şi posibilitatea stocării şi afişării hărţilor sau imaginilor din satelit. Oferind aceleaşi dotări hardware ca Fenix 3, Epix poate fi folosit însă şi pentru navigaţia GPS şi vine opţional cu hărţi preinstalate pe cei 8GB de memorie internă. Din păcate, site-ul producătorului nu oferă în acest moment decât hărţi topografice pentru teritoriul Statelor Unite.
Garmin Epix promite 16 săptămâni de autonomie într-un regim standard de utilizare, 50 de ore de înregistrare UltraTrac şi 24 de ore de conectivitate GPS. Preţul acestui ceas este de 550 de dolari.