Insta360 este o companie cunoscută în principal pentru camerele sale de acțiune care filmează la 360 de grade, însă compania crede că are un cuvânt de spus și în domeniul stabilizatoarelor pentru telefon. Această zonă a fost dominată în ultimii ani de rivalii de la DJI, cu seria de dispozitive Osmo Mobile, dar noul Insta360 Flow dorește să ofere cam tot ceea ce vedem pe recentul DJI Osmo Mobile 6, cu o serie de avantaje în plus. În primul rând, design-ul compact și multitudinea de funcții incluse ar putea fi motivul pentru care utilizatorii ar putea alege noul Flow în locul modelelor de la DJI, care par să cam stagneze în ultimii ani.
La fel ca în cazul variantelor de la DJI, Insta360 Flow folosește un sistem magnetic pentru conectarea clemelor care țin telefonul atașat de stabilizator. Din păcate, nici Insta 360 nu are un sistem compatibil cu MagSafe de la Apple, ci necesită atașarea unei cleme proprietare. Totuși, sistemul pare să fie foarte solid, iar spre diferență de modelele de la DJI, nu mai trebuie să cari după tine un treped pentru momentele când vrei să pui stabilizatorul pe o suprafață.
Insta360 Flow are un trepied integrat, ascuns în partea de jos a dispozitivului. Și are și un selfie-stick care permite extinderea lungimii stabilizatorului și care deschide calea către noi cadre creative. Desigur, și DJI oferă un braț extensibil de câteva generații deja.
Se pare însă că funcția de tracking, DeepTrack 3.0, pe care am văzut-o și pe camerele 360 de acțiune de la Insta360, vine și pe acest gimbal, putând urmări subiectul chiar și după ce este obstrucționat de alte elemente din cadru. Iar urmărirea se face la 360 de grade în jurul axei verticale, deci te poți mișca în orice direcție, iar stabilizatorul te va urmări. Este interesant că Insta360 are și un slot „cold shoe”, unde poți atașa accesorii precum un microfon extern pentru calitate audio mai bună pe telefon, în timp ce clema superioară permite găzduirea unei lumini LED proprietară.
Cel mai mare avantaj al lui Insta360 Flow este faptul că este foarte compact și ușor și necesită un singur pas pentru depliere. Mai mult, acesta poate găzdui telefoane cu greutate între 130 și 300 de grame, iar acumulatorul intern de 2.900 mAh promite 12 ore de autonomie și chiar posibilitatea de a încărca telefonul la nevoie. Modelul de bază este listat la 170 de euro pe magazinele de specialitate, dar există și o versiune „Creator Kit”, cu preț de peste 200 euro, care include și lumina LED „Spotlight”, câteva cabluri pentru telefoane și alte câteva accesorii.
sursa: GSM Arena