Jabra iese de pe piața de căști audio in-ear. Care sunt ultimele modele lansate de companie

18.06.2024
Jabra iese de pe piața de căști audio in-ear. Care sunt ultimele modele lansate de companie

Jabra este unul dintre cele mai cunoscute și respectate nume când vine vorba despre căști audio in-ear: de-a lungul timpului, modelele companiei și-au câștigat un renume pentru claritatea cu care redau convorbirilor telefonice, dar și pentru nivelul calitativ ridicat al playback-ului de muzică. În aceste condiții, este greu de înțeles decizia companiei GN Audio, care deține brand-ul Jabra, de a renunța la domeniul căștilor in-ear dedicate consumatorilor finali. Ieșirea de pe această piață va avea loc treptat, Jabra urmând să renunțe la vânzarea seriilor de produse Elite și Talk.

GN Audio menționează că a redirecționat selecția de căști Elite de la Jabra către segmentul de piață premium încă din 2023, în încercarea de a crește marjele de profit, pe cât posibil. Din păcate, “investițiile necesare pentru viitoarele inovații și creșteri în acest domeniu foarte competitiv sunt considerate nejustificate pe termen lung, având în vedere riscurile asociate”. De asemenea, se renunță la gama de produse Talk, cererea pentru „hands-free”-uri mono Bluetooth aflându-se în continuă scădere. De acum înainte, compania se va concentra pe alte domenii de business, considerate mai atractive.

Ultimele două modele Jabra

Totuși, aceasta ieșire de pe piață este precedată de lansarea a două noi modele de căști: Jabra Elite 10 (2nd gen) și Jabra Elite 8 Active (2nd gen). Atât cei care optează pentru aceste căști noi, cât și clienții Jabra deja existenți nu ar trebui să-și facă griji: compania va oferi în continuare suport software și service pentru produsele sale în următorii „câțiva ani”. GN Audio se așteaptă să vândă aproape tot inventarul existent de căști Jabra până la sfârșitul anului 2024.

Pe lângă caracteristicile obișnuite pentru astfel de produse – îmbunătățirea calității audio, ANC, baterie mai generoasa –, Jabra Elite 10 (2nd gen) și Jabra Elite 8 Active (2nd gen) se laudă cu carcase care pot juca și rolul de emițător Bluetooth. Astfel, carcasa poate fi conectată la un dispozitiv extern cu ajutorul mufei USB-C incluse și va transmite semnalul audio redat de acel dispozitiv către căștile propriu-zise. Modelul Elite 8 Active (2nd gen) va beneficia și de certificare IP68 pentru rezistența la apă și praf.

Jabra Elite 10 (2nd gen) și Jabra Elite 8 Active (2nd gen) au prețuri recomandate echivalente cu 279$, respectiv 229$ și vor fi disponibile pe piață în a doua jumătate a lunii iunie 2024.

Jabra Elite 10 (2nd gen)
Foto: Jabra

Sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult