Motorola dezvăluie „Moto tag”, propria soluție de tracking

Motorola dezvăluie „Moto tag”, propria soluție de tracking
Foto: Motorola

Motorola dezvălui „Moto tag”, dispozitivul Bluetooth conceput pentru a urmări obiectele de valoare ale utilizatorilor oriunde în lume.

Motorola dezvăluie „Moto tag”, care utilizează puterea rețelei Google Find My Device și tehnologia UWB pentru a le oferi utilizatorilor o nouă soluție de urmărire integrată perfect în ecosistemul dispozitivelor Motorola.

De la chei și portofele până la bagaje, moto tag le permite utilizatorilor să afle locația obiectelor de care este atașat pentru a le oferi mai multă liniște sufletească. Împreună cu un smartphone Android compatibil cu Ultra Wideband, cum ar fi Motorola Edge 50 ultra, Moto tag oferă și o precizie îmbunătățită în urmărirea locației.

Moto tag include și un buton multifuncțional dedicat. Printr-o simplă apăsare, utilizatorul își poate face telefonul să sune pentru a-l găsi ușor atunci când este pierdut. O altă funcționalitate utilă este capacitatea de a utiliza trackerul pentru a captura fotografii pe un telefon Motorola, se arată pe blogul companiei.

Motorola dezvăluie „Moto tag”

Confidențialitatea este o prioritate pentru Moto tag. De aceea, dispozitivul funcționează cu rețeaua Find My Device, care este sigură și proiectată pentru confidențialitate. Datele de localizare ale utilizatorului sunt criptate de la un capăt la altul, ceea ce înseamnă că doar proprietarul trackerului sau cei cu care acesta l-a împărtășit în aplicația Find My Device pot vizualiza locația.

Beneficiind de expertiza Google în materie de confidențialitate și securitate, Moto tag este compatibil cu alertele automate privind urmărirea de către trackere necunoscute, atât pe Android, cât și pe iOS, pentru a ajuta utilizatorii să se protejeze împotriva urmăririi nedorite. Utilizatorii au și opțiunea de a efectua o scanare manuală oricând pentru a verifica dacă există dispozitive nedorite care îi urmăresc, spune producătorul.

„Find My Device este o experiență cu adevărat unică pentru utilizatorii Android, datorită ecosistemului nostru deschis care oferă libertate de alegere și o rețea colaborativă de peste un miliard de dispozitive pentru a vă ajuta să găsiți obiectele și dispozitivele pierdute oriunde s-ar afla. Suntem mândri să lucrăm cu parteneri pentru a face găsirea bunurilor dumneavoastră simplă și fără cusur pe Android”, a declarat Erik Kay, Vice President of Engineering la Google.

Forma trackerului Moto tag a fost proiectată special pentru a se potrivi perfect cu majoritatea accesoriilor de la terți deja existente pe piață, permițându-le utilizatorilor să o atașeze cu ușurință la toate obiectele lor de valoare. În plus, design-ul robust IP67 asigură durabilitate împotriva prafului, a murdăriei și a imersiei în apă proaspătă până la 1 metru timp de până la 30 de minute.

Iar bateria CR2032 a Moto tag este proiectată să dureze un an întreg cu o singură încărcare și este ușor de înlocuit, făcând din acest dispozitiv o soluție de urmărire fiabilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult