Președintele Samsung Electronics nu este deloc încântat de faptul că producătorul sud-coreean copiază dispozitivele Apple

05.08.2024
Președintele Samsung Electronics nu este deloc încântat de faptul că producătorul sud-coreean copiază dispozitivele Apple

Conform unei relatări a publicației asiatice AjuNews, Lee Jae-yong, președintele Samsung Electronics, nu este deloc încântat de asemănările dintre produsele de top ale companiei sale și cele ale concurenților de la Apple.

Ar fi vorba în primul rând despre noul smartwatch Galaxy Watch Ultra, considerat mult prea asemănător cu Apple Watch Ultra, atât ca design, cât și în ceea ce privește funcționalitatea sa. De asemenea, noile căști Galaxy Buds 3 ar fi considerate “clone” de Apple AirPods.

Nemulțumirile lui Lee Jae-yong și măsurile luate au dus, se pare, la o atmosferă deloc bună în cadrul diviziei de produse mobile de la Samsung. Mai mult, ar fi fost luate măsuri disciplinare chiar împotriva unor directori din această divizie a producătorului sud-coreean, inclusiv împotriva lui TM Roh, președinte și conducător al diviziei de Experiențe Mobile din cadrul Samsung Electronics.

O istorie lungă de a imita mișcările concurenței

Lăsând însă la o parte asemănările dintre produsele recente ale Samsung și cele de la Apple, producătorul sud-coreean are o istorie din a răde de “inovațiile” concurenței, pentru ca mai apoi să le adopte pentru propriile dispozitive. Samsung a răs de “bretonul” telefoanelor iPhone și de mai recentul Dynamic Island doar pentru a implementa un design nou de notificări care copia soluția Apple. De asemenea, Samsung i-a arătat cu degetul pe Apple atunci când compania din Cupertino a decis să elimine încărcătoarele din pachetele telefoanelor iPhone doar pentru a face exact aceeași mișcare o generație mai târziu. Iar exemplele pot continua.

Pe undeva, este de așteptat ca producătorii chinezi să încerce să reproducă succesul celor de la Apple prin copierea anumitor aspecte legate de produsele lui Tim Cook & co. Lumea are însă alte pretenții de la Samsung, principalul concurent al Apple și actualul lider mondial în ceea ce privește livrările de telefoane mobile inteligente.

Sursa: 9to5Mac.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult