Apariţia serviciilor de televiziune online şi introducerea aplicaţiilor interactive pentru Smart TV nu au schimbat prea mult modul în care consumatorii navighează prin listele de canale, folosind telecomenzi cu design învechit, rămas neschimbat de mai bine de 10 ani.
Pornind de la ideea că telecomenzile actuale nu mai întrunesc cerinţele noii generaţii de gadgeturi şi servicii, Ray Super Remote împachetează în forma unei telecomenzi universale toată versatilitatea unui sistem de operare pentru dispozitive mobile, incluzând aplicaţii şi opţiuni variate de personalizare. Toate acestea sunt controlate cu un ecran touch, pus în locul butoanelor cu funcţie fixă. În mod ideal, Ray va putea ţine locul tuturor telecomenzilor ce ar putea fi găsite într-o gospodărie, utilizatorul controlând cu un singur dispozitiv orice dispozitiv începând cu televizorul şi aparatul de aer condiţionat, până la jaluzele şi uşile garajului. Desigur, nimic nou până aici, telecomenzile universale cu sau fără ecran touch existând deja de ani buni. Diferenţa este că Ray Super Remote încearcă să aducă un format şi capabilităţi care nu au mai fost oferite până acum.
Pentru început, telecomanda oferă mai multe moduri de conectare, incluzând WiFi, Bluetooth, infraroşu şi setul de protocoale Zigbee, acoperind astfel mai toate categoriile de dispozitive: televizoare, sisteme DVR şi set-top-box, console de jocuri şi playere cu funcţie de video streaming.
În loc de butoane fizice, Ray Super Remote pune la dispoziţie un ecran touch de 4.8˝, capabil să emuleze orice fele de butoane, interfaţă pentru aplicaţii sau servicii de conţinut.
Concepută pentru a funcţiona ca dispozitiv de sine stătător, Ray Super Remote ar putea fi oferită şi ca accesoriu bonus la contractarea anumitor servicii de televiziune digitală, facilitând descoperirea de conţinut şi accesul la funcţii care nu ar fi disponibile prin alte mijloace.
Achiziţionată separat pentru utilarea unui sistem Home Theater, Ray Super Remote poate fi obţinută la preţul de 199 dolari.