Review Aqirys Atlas: Confortabil pentru gaming, potrivit pentru birou

12.02.2024
Review Aqirys Atlas: Confortabil pentru gaming, potrivit pentru birou

Care este cel mai important obiect pentru o experiență cât mai bună de gaming? Unii vor spune că hardware-ul din PC, alții vor spune căștile, unii vor spune monitorul sau poate chiar scaunul pe care stai. Experiența este creată de un cumul format din toate lucrurile cu care interacționăm cât timp ne jucăm sau muncim.

Scaunul pe care stai este una dintre cele mai importante componente ale setup-ului, deoarece poate face diferența în sesiunile lungi de gaming. Am pus mâna pe unul dintre cele mai interesante modele ale producătorului Aqirys și după o lună de utilizare, am venit cu o recenzie completă a scaunului de gaming Atlas.

Ce este Aqirys Atlas?

Aqirys Atlas este vârful gamei de scaune de gaming a producătorului, oferind o construcție solidă și un design ergonomic, potrivit atât pentru un setup de gaming, dar care se va integra fără probleme și într-un birou, la locul de muncă spre exemplu.

Forma aduce aminte de scaunul unei mașini sport, cu lobi laterali sculptați și o tetieră integrată în spătar. Întregul scaun este îmbrăcat în material textil, cu câteva inserții de microfibră în această versiune standard. Faptul că nu este îmbrăcat în piele este un plus, cel puțin pentru mine, pentru că asigură un confort termic mai bun și nici nu simți că aluneci de pe el.

Umplutura scaunului este realizată din spumă poliuretanică de înaltă densitate, iar structura este realizată dintr-un oțel durabil. Baza scaunului este realizată din aluminiu, având un diametru de 70 cm și, combinată cu amortizorul pe gaz inclus, poate susține o greutate de până la 160 de kilograme.

Un scaun potrivit atât pentru gaming, cât și pentru muncă

Dacă ești fanul designului simplu, dar de efect, atunci Aqirys Atlas va fi un scaun pe placul tău, deoarece se integrează perfect atât într-un setup de gaming, cât și la locul de muncă sau în orice spațiu. Spun asta pentru că nu are un design ostentativ, iar combinația de gri cu negru funcționează bine în aproape orice încăpere.

Grație dimensiunilor generoase, este confortabil atât pentru oamenii mai înalți, cât și pentru cei mai scunzi dintre noi, cu mențiunea că avem de-a face cu un șezut destul de lung. Acesta măsoară 54 cm în lungime și 52 în lățime, iar spătarul este înalt de 87 cm, cu o lățime de 52,5 cm.

Ergonomia este foarte bună, cu cotiere ajustabile pe 3 direcții și suportul lombar ajustabil. Acesta din urmă este foarte util pentru o mai bună susținere și pentru o poziție mai bună pe scaun. Este o dotare binevenită, mai ales pentru cei ce au probleme cu coloana vertebrală sau petrec multe ore stând pe scaun. La confortul scaunului se adaugă și o pernă din spumă cu memorie, ce se fixează magnetic pe spătar, oferind suport suplimentar pentru zona cervicală. În plus, spătarul poate fi înclinat între 90 și 155 de grade.

Ce mi-a plăcut și ce aș optimiza?

Per total, Aqirys Atlas este un scaun de gaming foarte versatil, ce oferă confort pentru sesiunile lungi de gaming și pentru munca de birou. Mi-a plăcut că sunt incluse două seturi de roți (unele din plastic și altele dintr-un material cauciucat, asemănătoare cu cele întâlnite la role), dar și faptul că pernele cotierelor sunt fixate cu ajutorul unor magneți, astfel că se pot scoate ușor.

De asemenea, spătarul ajustabil, suportul lombar și acționarea fină a amortizorului ajută la găsirea poziției optime. În plus, perna din spumă cu memorie este plăcută la atingere și conferă suport pentru gât.

În schimb, mi-ar fi plăcut să fie mai ușor, deoarece la circa 24 de kilograme, poate fi destul de greu de transportat și montat. Este nevoie de doi oameni pentru a monta spătarul, altfel devine o operațiune ușor frustrantă, nu mă întrebați de unde știu.

Fiind nava amiral a gamei de scaune de la Aqirys, Atlas are și un preț pe măsură. Scaunul are prețuri cuprinse între 1.600 și 1800 de lei, în funcție de varianta pe care o alegi. Este un produs bine finisat, ce oferă materiale calitative, iar la capitolul ergonomie nu am ce să-i reproșez. Da, mi-ar fi plăcut să fie mai ușor, iar unii dintre noi vor dori un aspect mai strident, fiind un produs adresat segmentului de gaming, dar cred că aspectul mai cuminte îl face mai atractiv în ochii celor ce caută un scaun mai discret, dar confortabil.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult