Samsung lansează card-urile microSD PRO Plus și EVO Plus de 1 TB

01.08.2024
Samsung lansează card-urile microSD PRO Plus și EVO Plus de 1 TB
Foto: Samsung

Samsung a anunțat lansarea card-urilor microSD de mare capacitate PRO Plus și EVO Plus de 1 terabyte (TB). Prin adoptarea tehnologiei Samsung V-NAND (V8) din generația a opta, PRO Plus și EVO Plus se mândresc cu o performanță îmbunătățită și o capacitate ridicată, fiind ideale pentru creatorii de conținut și pasionații de tehnologie care au nevoie de transferuri rapide de fișiere și de stocare pe toate dispozitivele lor de zi cu zi.

„Creatorii și pasionații de tehnologie folosesc din ce în ce mai mult dispozitive portabile, cum ar fi telefoanele inteligente și dispozitivele de jocuri portabile, pentru a stoca date care necesită performanță și capacitate ridicate. Noile carduri microSD de mare capacitate, PRO Plus și EVO Plus, răspund cererii de a stoca într-un mod fiabil și sigur un număr mare de date de înaltă calitate.”

– Hangu Sohn, vicepreședinte al echipei Memory Brand Product Biz de la Samsung Electronics

Mai multă capacitate de stocare

Dimensiunea crescută a spațiului de stocare al PRO Plus și EVO Plus le oferă utilizatorilor opțiuni de stocare de mare capacitate, de ordinul terabyților, disponibile de obicei în dispozitivele SSD. Cu un spațiu de stocare de 1 TB, utilizatorii pot stoca peste 400.000 de imagini 4K UHD (2,3 MB) sau peste 45 de jocuri de consolă (20 GB). Capacitatea sporită a PRO Plus și EVO Plus deschide noi posibilități pentru dispozitivele portabile de zi cu zi, cum ar fi telefoanele inteligente, camerele sportive, dronele și consolele de jocuri portabile. PRO Plus și EVO Plus oferă o gamă largă de opțiuni de stocare: 128 GB, 256 GB, 512 GB și 1 TB. EVO Plus are, de asemenea, o opțiune de 64 GB.

Performanță îmbunătățită

Cardul PRO Plus le permite utilizatorilor să stocheze cantități mari de conținut de înaltă calitate și să bucure de viteze de transfer pe măsură. Promite eficiență excepțională și durabilitate cu opțiunile sale de stocare de la 128 GB la 1 TB, oferind viteze de citire secvențială de până la 180 megabyți pe secundă (MB/s) și viteze de scriere secvențială de până la 130 MB/s. Pentru încărcare rapidă și multitasking, PRO Plus are clasa de viteză UHS 3 (U3) și clasa de viteză video 30 (V30) pentru videoclipuri 4K UHD și clasa A2 de performanță a aplicațiilor, permițându-le utilizatorilor să își facă mai puține griji cu privire la stocarea și organizarea conținutului și să se concentreze pe activitatea de creație.

Pentru utilizarea zilnică, stocarea datelor pe dispozitive poate fi îmbunătățită cu EVO Plus ce oferă viteze de transfer de până la 160 MB/s. De asemenea, se laudă cu clasa de viteză UHS 3 (U3) și clasa de viteză video 30 (V30) pentru videoclipuri 4K UHD, și clasa A2 de performanță a aplicațiilor, astfel încât utilizatorii să poată realiza încărcarea și multitasking-ul fără probleme. Modelul EVO Plus de 64 GB are specificații diferite, făcând parte din clasa de viteză UHS 1 (U1), clasa de viteză video 10 (V10) și clasa A1 de performanță a aplicațiilor.

Samsung microSD
Foto: Samsung

Eficiență energetică maximizată și fiabilitate crescută cu un controler de 28 nm

Card-urile microSD PRO Plus și EVO Plus de 1 TB de la Samsung demonstrează o eficiență energetică îmbunătățită, controller-ul acestora fiind bazat pe tehnologia de procesare de 28 de nanometri (nm), în comparație cu gama anterioară a companiei, bazată pe 55 nm. Acest lucru le permite utilizatorilor să profite la maximum de durata de viață a bateriei dispozitivului lor, folosind cardul de 1 TB de la Samsung.

Cu un algoritm de verificare a parității cu densitate scăzută (LDPC) programat pe 2 kilobyți (KB) al codului de corectare a erorilor (ECC), cardurile PRO Plus și EVO Plus de 1 TB oferă durabilitate sporită pentru un volum mai mare de cicluri de scriere și ștergere, asigurând o stocare mai sigură a datelor pe perioade lungi de timp.

Durabilitate dovedită pentru stocare fiabilă

Cardurile PRO Plus și EVO Plus sunt ultra-durabile și au fost supuse unor teste cuprinzătoare, obținând evaluări de înaltă fiabilitate în șase domenii. Testate pe scară largă în condiții dure, PRO Plus și EVO Plus sunt concepute pentru a face față la medii solicitante și pot rezista la apă, temperaturi ridicate, raze X și câmpuri magnetice. Pentru creatorii care se aventurează în condiții dificile, cardurile PRO Plus și EVO Plus au demonstrat durabilitate prin teste substanțiale și sunt rezistente la cădere și uzură.

Compatibile cu toate dispozitivele

Cardurile PRO Plus și EVO Plus sunt compatibile cu o serie de dispozitive de zi cu zi, datele fiind stocate în siguranță, inclusiv pe telefoane inteligente Android, tablete și console de jocuri portabile. De asemenea, sunt compatibile cu dispozitivele utilizate în medii dificile, cum ar fi camerele sportive sau dronele, pentru crearea, editarea și salvarea datelor.

Modelele de 1 TB ale cardurilor microSD PRO Plus și EVO Plus sunt disponibile acum la nivel global. Ambele modele de card-uri, PRO Plus și EVO Plus, au o garanție de 10 ani.

Samsung microSD
Foto: Samsung

Sursa: Samsung

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult