Am făcut cunoștință cu noua gamă de smartphone-uri pliabile de la Samsung, dar și cu noile accesorii ce le vor însoți în gamă. Pentru a afla cum se prezintă, ce specificații au și ce funcții oferă, rămâneți alături de mine.
Mult anticipatele Samsung Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6 au fost dezvăluite oficial și am avut ocazia să mă joc puțin cu ele în cadrul unui scurt preview. Ambele telefoane au fost expuse alături de accesorii și noile ceasuri și căști de la Samsung.
Mai întâi de toate, trebuie să vorbim despre telefoane, atracțiile principale. Pentru noua gamă de pliabile, Samsung a mizat pe un design mai tăios, asemenea noului S24. Astfel că vedem suprafețe mai drepte, cu canturi teșite, iar compania spune că a lucrat la ergonomie, mai ales când vorbim despre Z Fold 6.
Noul Samsung Galaxy Z Fold 6 folosește Infinity Flex (2160 x 1856, 20.9:18), cu rată de refresh adaptivă de până la 120Hz. Acest Dynamic AMOLED măsoară 7,6 inch în diagonală atunci când este desfăcut, oferind un nivel crescut de productivitate, dar creează și o experiență net superioară de vizionare a conținutului.
La exterior, ecranul de care vă veți lovi cel mai des în utilizarea de zi cu zi măsoară 6,3 inch. Afișajul dinamic AMOLED 2X (2376 x 968, 22.1:9) are o rată de refresh adaptivă tot de 120Hz și o densitate de 410 ppi.
În momentul în care este pliat, telefonul măsoară 68.1 x 153.5 x 12.1 mm, iar atunci când vrem să îl deschidem, Galaxy Z Fold 6 ajunge la următoarele valori: 132.6 x 153.5 x 5.6 mm. Samsung spune că este mai ușor de utilizat cu o singură mână, dar tot avem de-a face cu un telefon pe care îl vei simți, grație celor 239 de grame.
Sub noul aspect colțuros regăsim procesorul Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, combinat cu 12 GB RAM și până la 1TB de stocare, pentru versiunea de top. Tot hardware-ul este alimentat de o baterie dublă ce însumează 4.400 mAh ce se poate încărcare wired cu până la 25W și este capabilă de Wireless PowerShare.
La capitolul camere, situația ne este foarte cunoscută, pentru că avem setup-ul regăsit și pe Galaxy S24. Astfel, avem un modul triplu de camere pe spate: o cameră principală de 50 MP, o lentilă telefoto de 10 MP și o cameră ultra-wide de 12 MP. Camera de selfie aflată sub ecran are o rezoluție de 4 MP și completează cvartetul de camere.
A fost o vreme în care telefoanele cu clapetă erau la modă, iar seria Galaxy Z Flip este o reinterpretare a acelui concept foarte popular în anii 2000. Galaxy Z Flip 6 se adresează celor ce vor un telefon pliabil compact, discret, dar și care să le completeze outfit-ul, mai ales că vine într-o gamă variată de culori.
Ecranul principal al telefonului este un AMOLED dinamic 2X cu rată de reîmprospătare adaptivă de 120Hz și rezoluție 2640 x 1080. Când este desfăcut, afișajul măsoară 6,7 inch, fiind în format alungit de 22:9. În momentul în care ecranul este pliat, utilizatorul are la dispoziție un ecran de 3,4 inch pe care poate efectua task-uri uzuale și își poate face și selfie-uri, așa cum bine știm.
Galaxy Z Flip 6 folosești un setup cu două camere principale: una de 50 MP și un ultrawide de 12 MP, astfel că nu veți avea la dispoziție lentila telefoto, asemenea lui Z Fold 6. Camera frontală, montată pe ecranul principal al telefonului, măsoară 10 MP.
La fel ca fratele său mai mare, Galaxy Z Flip 6 folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, un chipset ajustat special pentru telefoanele Samsung de către Qualcomm. Acestuia i se alătură 12 GB RAM și până la 512 GB de stocare.
Întregul telefon este alimentat de o baterie ce măsoară 4.000 mAh și care se poate încărca prin cablu, wireless, dar poate să încarce wireless și alte dispozitive, asemenea lui Z Fold 6.
De asemenea, Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6 vin out of the box cu One UI 6.1.1, interfață proprietară Samsung aplicată peste Android 14.
Alături de Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6, Samsung a lansat și noi căști wireless: Galaxy Buds 3 și Galaxy Buds 3 Pro. Ambele oferă 360 Audio cu Direct Multi-Channel, active noise cancelling conectivitate Bluetooth 5.4. Dar Buds 3 Pro au un as în mânecă. Acestea nu doar că beneficiază de ANC, dar dispun și de o funcție ce detectează zgomotul ambiental.
Astfel, dacă sesizează sirena unei ambulanțe, ele pot reduce volumul pentru a vă spori atenția. Același lucru se întâmplă și dacă purtați o conversație, pentru a nu fi nevoit să le scoateți din urechi.
Pe lângă noile ceasuri Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra, Samsung a dezvăluit mai multe despre Galaxy Ring. Pe lângă ceea ce știam deja despre funcțiile de monitorizare a sănătății, cele pe bază de AI cu același scop și Booster Card, avem acum mai multe detalii despre culorile și mărimile Galaxy Ring.
Dispozitivul va fi disponibil în următoarele trei nuanțe: Titan negru, Titan argintiu, Titan auriu. De asemenea, vor exista 9 mărimi disponibile, de la 5 la 13.
Bateria variază între 18 și 23,5 mAh – în funcție de mărimea aleasă – iar producătorul declară o autonomie de până la 7 zile. De asemenea, spune că inelul se poate încărca în 80 de minute. Inelul va veni însoțit de o carcasă de încărcare, care are o baterie de 361 mAh.