Mai mult spațiu pentru stocare: SanDisk anunță carduri SD de 8TB și microSD de 4TB

09.08.2024
Mai mult spațiu pentru stocare: SanDisk anunță carduri SD de 8TB și microSD de 4TB
Sursa foto: Western Digital

Vești bune pentru toți cei care apreciază avantajul de a avea stocare de mare capacitate într-un format portabil: Western Digital a anunțat primele carduri SD de 8TB și microSD de 4TB din lume.

Noi opțiuni pentru stocare extinsă

Deținătorul SanDisk a anunțat recent lansarea a două carduri de memorie: primul este un SD de 8TB iar cel de-al doilea este un microSD de 4TB.

Cu noile opțiuni, problema stocării limitate pentru camere foto, drone sau console de jocuri va dispărea.

Performanță extinsă pentru fotografii și jocuri

Cele două noi carduri extind limitele stocării portabile. Cu un card SanDisk SDUC UHS-I de 8TB într-o cameră mirrorless, de exemplu, utilizatorii vor putea să fotografieze 165.000 de imagini RAW la 24 de megapixeli. Adică o cantitate wow de fotografii pe un singur card.

Un card SanDisk microSDUC UHS-I de 4TB într-o Nintendo Switch va putea stoca o bibliotecă de peste 660 de jocuri, fiecare dintre ele de 12 GB.

Cele două carduri SanDisk utilizează standardul Secure Digital Ultra Capacity. Acesta este capabil (cel puțin teoretic) de o capacitate de stocare de până la 128TB.

Limitări și specificații

Un card cu o capacitate atât de mare înseamnă că vom putea fotografia sau filma o perioadă mai lungă de timp înainte să-l schimbăm. În plus, nu va mai trebui să cărăm după noi un „portofel” pe care să-l îndesăm cu un miliard de carduri microSD.

O bilă neagră aici: ambele opțiuni anunțate de Western Digital sunt UHS-I. Adică mult mai lente decât multe dintre cele mai bune carduri SD și microSD de pe piață. Deși utilizatorul va avea parte de mai mult spațiu de stocare, viteza de transfer va fi mai mică.

O altă bilă neagră: compania nu a dezvăluit clasamentul V pentru aceste carduri. SanDisk Ultra microSDXC UHS-I de 1.5TB are un rating V10, adică viteze de transfer de doar 10MB/s.

Avans important în stocare

Având în vedere că cele mai mari carduri SD din 1999 aveau doar 32MB capacitate de stocare, un card de 8TB reprezintă, totuși, un avans major.

Nu avem încă nicio informație oficială legată de prețuri. Cel mai probabil, noile carduri SD de 8TB și microSD de 4TB vor costa destul de mult.

Sursa: TechRadar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult