Ți-ai pierdut căștile AirPods? Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să le găsești

21.06.2024
Ți-ai pierdut căștile AirPods? Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să le găsești

Utilizatorii de căști AirPods, AirPods Pro și AirPods Max știu cum este sa le piardă cel puțin o dată. Chiar și cei de la Apple sunt conștienți de acest lucru, așa că au introdus opțiunea Find My și pentru aceste dispozitive. Tot ce aveți nevoie pentru a o folosi sunt: aplicația cu același nume, căștile AirPods, un iPhone, un Mac sau un iPad.

Găsiți AirPods pe hartă

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți: porniți Find My pe telefon și logați-va cu ID-ul de Apple. Pe ecran vor apărea o hartă și o fereastră cu instrumente setate pe opțiunea People, pe care va trebui să o schimbați cu Devices. Veți vedea o listă cu toate dispozitivele pe care sunteți logat și locurile în care se află.

Căutați, pe hartă, o iconiță numită AirPods. În cazul în care ați pierdut o cască într-un loc și pe cealaltă în altă parte, harta le va arăta separat. Dacă lipsește doar o cască și cealaltă este în cutia specială, actualizați harta pentru a o găsi pe prima.

Dacă bateria căștilor este complet descărcată, nu disperați: harta vă va arăta ultimul loc în care acestea au fost.

Așteptați alerta

Dacă ați pierdut ambele căști și le-ați selectat pe hartă, dați clic pe Play Sound și AirPods-urile vor emite un sunet. Lipsește doar o cască? Scoateți-o pe cealaltă pentru că sunetul va fi puternic. Așteptați puțin după ce ați dat clic pe Play Sound și veți auzi un semnal sonor în crescendo timp de aproximativ două minute. Opriți-l cu opțiunea Stop Sound după ce v-ați găsit căștile.

In cazul in care căștile pierdute sunt AirPods Pro sau AirPods Max, verificați dacă Find My a primit actualizare. Dacă da, selectați Find Nearby în aplicație și veți vedea o iconiță cu dispozitivul iPhone în centrul ei. Aceasta va emite o culoare albastră pe măsură ce se apropie de căști.

Utilizați notificările

Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează, click pe Notifications în Find My, apoi pe Notify When Found. Puteți folosi și opțiunea Notify When Left Behind. Aceasta va trimite unui dispozitiv Apple ales de voi o alertă dacă vă îndepărtați de căști.

Activați Lost Mode

Ultima opțiune pe care o puteți încerca pentru a găsi căștile AirPods este Lost Mode. Verificați din nou dacă aveți cele mai recente actualizări în Find My, apoi selectați Settings, General și AirPods. Căutați cea mai recentă versiune de software, dați click pe Lost Mode, apoi pe Enable. Aplicația vă va ajuta să vă setați informațiile de contact și un mesaj personalizat. Selectați Activate când ați terminat.

Căștile AirPods nu au ecrane. În cazul în care aveți modele noi și cineva le găsește, persoana respectivă poate apropia telefonul de căștile pierdute și activa NFC. În acel moment, mesajul personalizat va apărea pe ecranul lor.

Înlocuiți căștile

Apple oferă servicii pentru repararea și înlocuirea AirPod-urilor. Un AirPod normal care nu mai este în garanție costă €64 pentru înlocuire, pe când un AirPod Pro va costa €83. Dacă aveți garanție, înlocuirea oricărui model de AirPod va fi €28.

Sursa: Digital Trends

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult