Cum faci ca laptop-ul sau PC-ul să fie mai rapid – 5 trucuri (P)

15.08.2024
Cum faci ca laptop-ul sau PC-ul să fie mai rapid – 5 trucuri (P)

Te-ai întrebat vreodată ce trucuri poți să pui în aplicare pentru ca laptopul sau PC-ul tău să funcționeze mult mai rapid decât în mod obișnuit? Avem toate răspunsurile și îți vom prezenta în rândurile care urmează toate soluțiile de care ai nevoie pentru a obține rezultate impresionante.

Nu este nimic mai enervant și mai frustrant decât să ai nevoie ca laptopul sau PC-ul tău să fie rapid și acesta să nu funcționeze așa cum îți dorești, ci dimpotrivă, să se miște extrem de lent și să îți întârzie o ducere rapidă la bun sfârșit a sarcinilor de la birou sau a altor alături activități pe care le faci cu ajutorul laptopului sau PC-ului.

Ce îți încetinește laptop-ul sau PC-ul?

Trebuie să știi că înainte de a te gândi la soluțiile care îți fac dispozitivul să funcționeze foarte bine, este important să cunoști acele cauze care determină o funcționare lentă.

Primul motiv ar putea să fie acela că nu dispune de suficiente resurse. Al doilea posibil motiv ar putea să fie acela că hard disk-ul este plin. O altă posibilă problemă este și aceea că poate ai prea multe aplicații deschise simultan, iar o altă complicație poate să fie dată și de faptul că laptopul sau PC-ul tău nu este curățat sau de faptul că, din păcate, este virusat.

Sigur că pe lângă toate acestea, poate că tu te confrunți și cu alte probleme, însă cele pe care doar ce ți le-am enumerat sunt cele mai frecvente. Asigură-te că le elimini de pe listă, pentru o bună funcționare a laptopului sau a PC-ului tău.

Cum faci ca laptop-ul sau PC-ul să fie mai rapid – 5 trucuri

Acum, că ai înțeles care ar putea să fie cele mai frecvente probleme care îți încetinesc dispozitivul, hai să vedem ce trucuri poți să pui în aplicare pentru a îl face să funcționeze mai rapid.

1.Folosește doar aplicațiile de care ai nevoie

Faptul că ții deschise mai multe aplicații simultan îți poate încetini viteza cu care laptopul tău Asus Vivobook sau orice alt tip de laptop ai avea. Astfel, te sfătuim să ții deschise doar aplicațiile de care ai nevoie în acel moment și să le închizi imediat ce nu le mai folosești.

2.Nu ține prea multe tab-uri deschise

Și faptul că ai deschise prea multe taburi poate să fie o problemă care să încetinească funcționarea rapidă a laptopului sau PC-ului tău. Prin urmare, la fel ca și în cazul aplicațiilor, trucul pe care îl poți pune în aplicare este acela de a închide tab-urile, pe măsură ce nu mai ai nevoie de acestea.

3.Elimină fișierele temporare

Fișierele temporare pot să împiedice și ele rapiditatea laptopului tău, așa că te sfătuim să le ștergi pentru a putea să eliberezi cât mai mult spațiu de pe hard disk-ul laptopului sau al PC-ului. În cazul în care nu știi ce sunt fișierele temporare, acestea se referă la istoricul de navigare pe internet și câteva exemple de care sigur ai auzit sunt cookie-urile și cache-ul. Șterge-le periodic și vei observa o îmbunătățire în ceea ce privește rapiditatea dispozitivului tău.

4.Dezinstalează programele pe care nu le folosești

Sigur ai în laptopul sau în PC-ul tău multe programe pe care nu le folosești și care încarcă memoria acestuia. Experții recomandă să le dezinstalezi dacă nu îți sunt utile, pentru o mai bună funcționare a laptopului sau a PC-ului tău.

5.Verifică ce aplicație utilizează cele mai multe resurse

Există aplicații care utilizează mai multe resurse decât altele, iar dacă nu folosești acele aplicații este bine să le închizi. Afli care sunt aplicațiile care utilizează cele mai multe resurse accesând Task Manager. După ce ai aflat care sunt acestea, selectează-le și alege opțiunea End Task.
Acum, că ai aflat toate trucurile de care ai nevoie pentru ca laptopul sau PC-ul tău să funcționeze mult mai rapid, nu îți rămâne decât să le pui în aplicare. Îți urăm succes.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News