Cum să faci față claustrofobiei în timpul unui zbor? (P)

26.08.2024
Cum să faci față claustrofobiei în timpul unui zbor? (P)

Claustrofobii reprezintă categoria celor care se pot teme inclusiv de zborurile cu avionul. Persoanele care au această frică de spații închise pot avea parte de experiențe de zbor plăcute, însă pentru acest lucru este important să planifice totul în detaliu. Dacă ești una dintre persoanele direct interesate de cum pot face față claustrofobiei în timpul unui zbor, prezentul articol îți va fi de mare folos.

Ce este, de fapt, claustrofobia?

Este vorba despre o tulburare anxioasă care se manifestă prin teamă intensă și persistentă de a fi prins sau blocat într-un spațiu închis. Această stare poate fi declanșată de situații diverse, iar călătoria cu avionul poate fi una dintre ele.

Simptomele specifice claustrofobiei pot varia de la o persoană la alta: de la senzația de sufocare, la transpirație rece, tahicardie sau senzație de panică.

Pregătește-te temeinic pentru zbor

Există un lucru pe care îl poți face pentru a diminua această frică de spații închise: pregătește-te atât psihic, cât și fizic înainte de zbor. Obține informații cu privire la zbor și la avionul cu care vei zbura. De exemplu, dacă vei știi că într-un avion pentru zborul Bucuresti-Salonic vei petrece aproximativ o oră și jumătate, îți poți seta așteptările și te poți pregăti mental pentru această durată.

Sfaturi practice pentru a reduce anxietatea

Sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce anxietatea. Înainte de toate, alege locul potrivit – poate un loc lângă fereastră te va ajuta să obții impresia de mai mult spațiu și poți găsi un punct de interes privind în afara avionului. Nu ar fi rău să faci niște exerciții de respirație, acestea fiind esențiale pentru un control eficient al anxietății, ba chiar poți folosi diverse dispozitive pentru a te relaxa: căști de anulare a zgomotului, de exemplu.

Găsește-ți o ocupație pe durata zborului, pentru a uita de frică și pentru a petrece timpul în mod plăcut: poți consulta chiar gama largă de opțiuni de divertisment sau informațiile utile despre zbor oferite de aplicația eSky.

Rezervă prin aplicație

De ce ar fi recomandat să rezervi biletele de avion prin aplicație? Pentru că este extrem de comod și sigur: poți economisi timp obținând informații despre zboruri alternative într-un singur loc, iar experiența de rezervare este cu adevărat ușoară. Ai acces la 1.3 milioane de opțiuni de cazare în întreaga lume, inclusiv hoteluri, apartamente, pensiuni și multe altele, astfel că îți poți planifica întreaga călătorie dintr-un singur loc.

Este sigur să rezervi bilete de avion prin intermediul unei aplicații? Cu siguranță, mai ales dacă aplicația este una de încredere.

Asigură-ți flexibilitatea absolută

Este foarte important să beneficiezi de flexibilitate atunci când suferi de claustrofobie, pentru că ai acces, în acest fel, la o gamă largă de opțiuni de călătorie, astfel încât să poți alege ce este cel mai convenabil pentru tine.

Îți poți gestiona bugetul în mod flexibil, poți beneficia de opțiuni de plată amânată și în rate și poți verifica date alternative, poate chiar mai atractive decât cele găsite inițial.

Planifică atent și asigură-ți călătoria!

Claustrofobia se poate intensifica de teama de necunoscut, iar pentru a preveni acest lucru este important să îți planifici călătoria cât mai detaliat posibil. Află care sunt procedurile de check-in, cum arată avionul în interior și ce măsuri de siguranță sunt luate pe durata zborului.

Chiar dacă ai făcut toate eforturile, este posibil să nu te simți pregătit pentru zbor – în acest caz, este recomandată asigurarea de anulare a călătoriei, astfel încât să te poți proteja de posibilele pierderi financiare.

Pregătește-ți inclusiv mintea pentru ceea ce urmează: încearcă să gândești pozitiv și să vezi întreaga experiență drept una pozitivă. Concentrează-te pe aspectele pozitive ale călătoriei care va urma și vei avea mai mult control. Chiar poți transforma această experiență în una mai plăcută și mai puțin stresantă: totul depinde doar de modul în care te raportezi la ea și măsurile pe care le iei în planificarea și rezervarea călătoriei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News