Cum va revoluționa inteligența artificială industria cosmeticelor în viitorul apropiat (P)

30.05.2024
Cum va revoluționa inteligența artificială industria cosmeticelor în viitorul apropiat (P)

Dacă îți dorești un aspect mai frumos și radiant și un bronz sănătos și natural, folosește doar cosmetice de marcă, care sunt de calitate înaltă. Optează pentru cele mai inovatoare produse, pentru cele mai eficiente cosmetice cu ingrediente sigure și prietenoase cu pielea, care provin de la branduri de renume în lume.

În următorii ani, este posibil ca inteligența artificială să revoluționeze industria cosmeticelor pentru îngrijirea pielii, să ajute oamenii în găsirea de informații cu privire la cele mai inovatoare produse în mod rapid, dar și despre alte aspecte ce țin de modă, machiaj, alegerea corectă a tipurilor de articole de îngrijire. Această tehnologie despre care se spune în mediul online că ar putea fi de ajutor, ar putea schimba industria cosmeticelor în diferite moduri. Cu ajutorul sistemelor de inteligență artificială, oamenii au anumite posibilități:

  • Ar putea să aleagă mai rapid produsele adecvate pentru rutina de îngrijire a pielii
  • Ar putea testa virtual produsele cosmetice pentru a vedea dacă acestea se potrivesc cu aspectul și pielea lor
  • Pot avea în viitor o experiență de cumpărături mai specială, deoarece ar putea selecta mai ușor produsele adecvate prin recomandările de produse oferite de AI, în funcție de anumite criterii – tip de ten, categorii, probleme ale pielii
  • Ar putea afla aspecte despre necesitățile individuale cutanate, deoarece AI ar putea analiza imagini ale pielii și oferi informații despre tipul de ten și anumite afecțiuni specifice ale pielii
  • Pot descoperi rapid date despre statistici, studii, noi tendințe în domeniul cosmeticii, al produselor de beauty și de înfrumusețare din mediul online
  • Ar putea avea acces la produse noi, ce au combinații de ingrediente ce sunt mai eficiente pentru ameliorarea și tratarea unor probleme ale pielii.

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială!

Razele ultraviolete (UV) pot afecta negativ pielea, pot contribui la îmbătrânirea prematură a acesteia. Expunerea excesivă la razele UV produce uneori arsuri solare, disconfort mare, probleme cutanate, roșeață, umflare și durere a pielii.

Razele UV cresc riscul de îmbătrânire prematură a pielii, reduc elsticitatea ei, fermitatea, deteriorează colagenul și elastina din piele. Din cauza expunerii excesive la soare, pielea poate deveni mai uscată, astfel apar riduri mai multe și linii fine. De asemenea, expunerea excesivă la soare crește riscul de apariție a petelor întunecate, a dezvoltării hiperpigmentării pe piele.

Există multe studii care sugerează că expunerea exagerată la razele UV fără protecție pe piele poate duce chiar și la dezvoltarea cancerului de piele. Pentru a proteja pielea și a preveni îmbătrânirea prematură, sunt necesare produsele cosmetice de protecție solară. De asemenea, trebuie evitată și expunerea directă la soare între orele 10:00 și 16:00, atunci intensitatea razelor UV este mare.

Alte recomandări de îngrijire:

  • Caută loțiuni hidratante de marcă, pentru a menține pielea sănătoasă și bine hidratată
  • Folosește loțiuni calmante și hidratante după ce te-ai expus mult timp la soare, pentru a calma și regenera pielea.

În ziua de azi, multe femei folosesc și produse anti-îmbătrânire, care sunt bogate în vitamine, antioxidanți, retinolul, acidul hialuronic, care ameliorează efectele nocive ale expunerii la soare. În magazinele online, există și cosmetice eficiente în reducerea petelor hiperpigmentare. În prezent, pentru a obține un bronz mai rapid și pentru a menține pielea frumoasă, femeile pot opta pentru produse special create pentru protecție solară. Acestea ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete UVA și UVB, fiind ideale pentru cele care își doresc un ten sănătos și protejat.

Vara se apropie și pielea are nevoie de o îngrijire mai specială, de creme, seruri, uleiuri hrănitoare de calitate înaltă. Acestea se aleg astfel încât să aibă un factor de protecție SPF adecvat, pentru a menține pielea hidratată, catifelată și protejată împotriva daunelor asociate cu expunerea la soare.

Se spune că inteligența artificială (AI) ar putea fi un instrument de gestionare a daunelor asociate cu expunerea la soare. Prin ea s-ar putea găsi recomandări personalizate în ceea ce privește produsele și tratamentele de protecție solară. Sistemele bazate pe inteligență artificială ar putea oferi anumite sfaturi de protecție solară în funcție de: tipul de piele, problemele cutanate, expunerea la soare și locație.

Produsele cosmetice de marcă au și ele detalii pe etichetele lor despre factorul de protecție solară SPF potrivit, despre frecvența aplicării lor pe piele pentru a obține o protecție eficientă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News