Nothing Phone, cel mai la modă telefon din 2024? (P)

20.08.2024
Nothing Phone, cel mai la modă telefon din 2024? (P)

Într-o lume în care am fost făcuți să credem că mai mult este mai bine, Nothing Phone 2a vine să zguduie piața aglomerată a smartphone-urilor moderne cu o premisă tranșantă: nimic din toate acestea nu este adevărat.

Noul Nothing Phone 2a costă mai puțin de jumătate din ultimul model de iPhone, fiind unul dintre cele mai ieftine și mai impresionante telefoane de pe piață.

Nothing, cel mai în vogă brand de tehnologie din ziua de azi, a avut succes cu modelul lansat anul trecut, Phone (2), astfel că a revenit cu o variantă îmbunătățită, Phone (2a)

Un smartphone foarte ieftin

Nothing este cel mai bun prieten al tău dacă îți place să economisești bani, deoarece fiecare nouă iterație este semnificativ mai ieftină decât modelul de bază al aproape oricărui alt brand important de telefoane lansat în ultimii trei ani, cu toate acestea, brandul a mers un pas mai departe cu Nothing Phone 2a.

Sunt multe lucruri care fac ca un telefon să fie atât de accesibil – la urma urmei, nu te poți aștepta ca un telefon de acest preț să se mândrească cu sisteme de camere de top și funcții AI inteligente – dar aspectul cu adevărat remarcabil al tuturor acestor economii este că Nothing Phone 2a rezistă destul de bine la comparația cu celelalte telefoane.

Micile diferențe

Nothing a considerat de cuviință să schimbe puțin designul Phone 2a, deși nu prea mult, deoarece aceeași amprentă ADN este prezentă pe tot parcursul. Celebrul Glyph, o fâșie de zeci de lumini LED de pe spatele dispozitivului, care pulsează cu energie atunci când primești notificări sau îți încarci telefonul, a fost instrumentul folosit pentru a sculpta în nișa sa originalul Nothing Phone 1 și a primit câteva modificări vizuale minore, inspirate de metroul din New York. Ca o consecință directă a acestui fapt, înseamnă însă că Phone 2a nu dispune de capacități de încărcare wireless.

De ce? Pentru că Carl Pei și compania cred că nu este atât de important, și probabil chiar nu este. Cât de des ți-ai încărcat telefonul wireless? Îmbunătățirea vitezei de încărcare înseamnă că primești 45 W, astfel încât încărcarea până la 50% durează oricum doar 20 de minute.

Acest nou Phone 2a are șasiu din policarbonat și este mai robust decât șasiul anterior din sticlă și înseamnă că telefonul nu se rostogolește letargic pe masă, așa cum obișnuia să facă Phone 2. În cele din urmă, schimbarea formei urmează tendința smartphone-urilor moderne – lăsând la o parte modelele pliabile – de linii curate, plate și margini premium, care sunt grele și plăcute de manevrat.

Cu acest telefon primești Android 14 și o garanție software de trei ani și patru ani de actualizări de securitate, ceea ce prelungește durata de viață a Phone 2a cu mult peste cea a defunctului Phone 1. Împreună cu o rată de reîmprospătare a ecranului îmbunătățită (30-120 Hz față de 60-120 Hz) și o serie de widget-uri noi, există multe avantaje ale unui telefon care costă mai puțin de jumătate din cât costă iPhone 15.

Camera tip „ochi de insectă”

Acest lucru ne aduce la cealaltă mare schimbare de pe partea din spate a Nothing Phone 2a, și anume că camera cu două lentile este acum situată în centru, în treimea superioară a telefonului, mai degrabă decât în colțul din stânga sus, care a fost în mod tradițional locația lentilelor pe aproape orice alt smartphone existent.

Noul aspect amintește de o insectă cu ochi mari, care evoluează într-o creatură antropomorfă drăguță care face cu ochiul atunci când obiectivul camerei este închis. Este subtil de unic, precum și practic pentru a face fotografii bune. Într-un fel, îmbunătățește lumina generală din fotografii, deoarece senzorul central și blițul oferă o explozie centrală uniformă de lumină care este puțin mai indulgentă în fotografiile cu lumină slabă.

Ambele obiective sunt de 50 de megapixeli, ceea ce este mai mult decât suficient pentru majoritatea fotografiilor ocazionale de pe Instagram, deși nu te aștepta la imagini revoluționare cu Phone 2a. Toate fotografiile sunt așa cum te aștepți de la un telefon la acest preț și nu vei găsi multe funcții inteligente AI pentru a elimina fotografiile nedorite sau pentru a ridica detaliile fotografiilor după ce le-ai făcut, așa cum puteți face cu Samsung Galaxy S24 sau Google Pixel 8 Pro.

Există câteva caracteristici ciudate ascunse, cum ar fi o scanare automată a feței în fotografii de grup care va evidenția și va îmbunătăți mai multe fețe în imagine și un nou mod Ultra XDR care consumă mai multă lumină în fotografii și captează opt cadre de expunere brută pentru a îmbunătăți detaliile.

Dar să recunoaștem, acest telefon nu va concura niciodată cu camerele puternice de la Apple, Google și Samsung. Dar nici nu-și propune asta. Etica lui Nothing se află în altă parte, în cutia de jucării a caracteristicilor tehnice, în principal în software-ul și identitatea sa vizuală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News