Twitch, YouTube și X – cele mai populare platforme și pentru jucătorii de poker profesioniști (P)

22.07.2024
Twitch, YouTube și X - cele mai populare platforme și pentru jucătorii de poker profesioniști (P)

Jucătorii de poker reușesc să se promoveze și mai mult și să creeze comunități prin intermediul unor platforme precum X, Twitch, Instagram ori Facebook. Cu ajutorul lor, ei nu doar că își promovează imaginea, dar rămân și mai aproape de fani.

Legătura dintre jucători și fani devine și mai apropiată datorită dezvoltărilor tehnologice. Oameni simpli pot discuta cu preferații lor, le pot cere sfaturi și pot învăța de la ei, mai ales că unii dintre ei fac și streaming pe Twitch.

X (fosta Twitter) este o platformă folosită în special de jucătorii de poker din SUA. Pe această rețea se remarcă în special Daniel Negreanu. Jucătorul cu origini românești are peste 550 de mii de urmăritori, ceea ce reprezintă un număr extraordinar pentru lumea pokerului și pentru această platformă.

Daniel Negreanu are și un canal de YouTube, cu peste 800 de mii de abonați. Aici, el publică adesea clipuri din viața sa de jucător de poker, dar și din cea privată. În general, canalul de YouTube al lui Negreanu este bun și pentru a învăța lucruri noi din poker, dar și pentru partea de distracție pe care cel poreclit KidPoker o asigură. Daniel Negreanu folosește în mod constant și Facebook, iar aici are peste 350 de mii de urmăritori.

Phil Hellmuth Jr. e și el activ pe X

Un alt jucător foarte cunoscut cu o prezență solidă în mediul online este Phil Hellmuth Jr. El este jucătorul care a câștigat cele mai multe brățări WSOP în carieră și este o adevărată legendă. Pe X are peste 330 de mii de urmăritori, cu care ține legătura destul de des. Aici, el promovează turneele la care participă, cărțile pe care le lansează, dar și rezultatele pe care le obține. Când și-a lansat cartea #POSITIVITY, Phil Hellmuth își deschisese și un canal de YouTube, dar acesta a fost abandonat și nu a publicat prea multe clipuri pe el.

Un alt jucător cunoscut de pe X este Doug Polk. El joacă adesea în turnee din categoria High Rollers, iar pe X are peste 180 de mii de urmăritori. Doug Polk este un jucător care a obținut premii de peste 9.5 milioane de dolari în turneele live, astfel că urmăritorii săi au cu siguranță ce învăța de la el. Dar pe rețelele de socializare tratează cu mult umor anumite situații.

Twitch, o platformă folosită pentru streaming de jucătorii de poker

Dacă jucătorii mai experimentați folosesc în special X și Instagram, mulți dintre cei aflați la început de drum care doresc să se afirme mizează pe Twitch. Aici, ei fac streaming în timp ce joacă poker pe site-urile preferate și discută în acest timp cu urmăritorii lor. Însă Twitch nu este o platformă folosită doar de streameri aflați la început de drum, ci și de jucători cu state vechi și cu rezultate notabile la nivel înalt. Inclusiv cei mai buni operatori de poker online au canale pe Twitch, acolo unde ambasadorii lor oferă conținut de cea mai bună calitate.

Avantajul streamurilor pe Twitch este acela că totul se întâmplă în timp real, ceea ce oferă un sentiment de autenticitate. Nu sunt realizate montaje sau editări, iar totul este așa cum se întâmplă. În plus, faptul că un jucător cunoscut discută cu urmăritorii săi reprezintă un mare avantaj. Asta deoarece urmăritorii au ocazia să primească răspunsuri importante la întrebări despre poker și nu numai direct de la un jucător cu certe calități, care a dovedit prin rezultatele sale.

A avea un canal de succes pe Twitch reprezintă un avantaj și pentru jucători. Nu puțini sunt cei care au obținut contracte de imagine sau de sponsorizare cu operatori de poker după ce s-au remarcat pe Twitch. În general, companiile țintesc streamerii care au cel puțin câteva zeci de mii de urmăritori, din dorința de a ajunge la cât mai mulți oameni. Și asta vine cu avantajul tuturor, pentru că și urmăritorii pot profita de campanii de marketing personalizate în timp ce urmăresc acel streamer.

În schimb, TikTok nu este o platformă utilizată prea mult de jucătorii de poker. De fapt, cei mai buni jucători din lume nici măcar nu au cont pe această platformă tot mai în vogă la nivel mondial.

Jocurile de casino cu mize reale se adresează persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News