Fiecare lansare vine cu o nouă posibilă decizie în mintea consumatorului. Merită sau nu să faci upgrade? Fiecare dispozitiv nou lansat vine echipat cu caracteristici din ce în ce mai avansate.
De la iPhone 14 până la cel mai nou model de telefon sau Apple Watch, tentația de a schimba device-urile pe care deja le deții e mare.
Dacă te întrebi ce achiziție ar trebui să prioritizezi dintre telefon sau ceas, te ajutăm cu un ghid menit să-ți facă alegerea mai ușoară.
Înainte de a analiza în detaliu specificațiile dispozitivelor care te interesează, caută să-ți înțelegi nevoile reale. Ești interesat de un produs care să-ți aducă mai multă productivitate sau te concentrezi mai degrabă pe divertisment, comunicare sau poate monitorizarea stării de sănătate?
Telefonul și ceasul răspund unor nevoi complet diferite, astfel că înțelegerea priorităților este primul pas către o achiziție cu adevărat utilă.
Smartphone-ul este în centrul ecosistemului, device-ul care centralizează mesajele, e-mailurile, aplicațiile etc. Dacă dispozitivul tău are deja câțiva ani în spate și simți că funcționează mai lent, probabil că un upgrade ți-ar putea aduce o experiență superioară.
Modelele mai noi vin cu cipuri mai rapide și mult mai eficiente, datorită cărora aplicațiile se încarcă mai rapid, iar navigarea este mult mai ușoară și mai plăcută.
Un telefon mai nou înseamnă și fotografii mult mai bune. Performanța camerelor crește cu fiecare device nou lansat, chiar și în condiții de luminozitate redusă sau distanță mare față de subiect.
Ecranul unui smartphone mai nou vine după sine cu multe culori vibrante, tehnologie avansată și rezoluție net superioară modelelor mai vechi.
În ceea ce privește conectivitatea, upgrade-ul la un model cu suport 5G îmbunătățește considerabil viteza de descărcare și navigarea online.
Dacă intenționezi să păstrezi dispozitivul mai mult timp, află că, de cele mai multe ori, telefoanele au o durată mai lungă de viață grație suportului software extins, în timp ce smartwatch-urile sunt înlocuite mai des.
Este adevărat că un ceas inteligent vine în general în completarea smartphone-ului, însă are un scop cu totul diferit. Smartwatch-urile au ca puncte forte monitorizarea activităților fizice, urmărirea și îmbunătățirea stării de sănătate și confortul venit din nevoia redusă de a folosi telefonul pentru fiecare acțiune.
Modelele mai noi de smartwatch includ funcții de monitorizare cardiacă sau a oxigenului din sânge, a temperaturii sau a somnului, esențiale pentru bunăstarea ta.
Și din punct de vedere construcție, modelele noi sunt în general mai rezistente la apă, praf, lovituri sau zgârieturi. În același timp, capacitatea bateriei este mult mai bună, unele ceasuri ajungând chiar la 36 de ore de funcționare pe modul de economisire a energiei.
Mai mult, dacă ești pasionat de aventurile în natură, modelele mai avansate, vârf de gamă, vin cu funcții super inovatoare precum urmărirea scufundărilor la adancime mare, GPS dual și o capacitate foarte mare a bateriei.
Costul este, fără îndoială, un factor de mare importanță în orice alegere. Un smartwatch este, de obicei, mult mai accessibil, fiind undeva la sub jumătate din valoarea unui smartphone al aceluiași producător.
În același timp, un smartphone vine cu o serie mai mare de îmbunătățiri în măsură să justifice această diferență.
Pe scurt, fă upgrade la smartphone dacă ai nevoie de calitate superioară a camerei, autonomie mai mare a bateriei sau dacă telefonul tău actual are o vechime mai mare de 4, 5 ani și, nu în ultimul rând, dacă îl folosești intens.
Pe de cealaltă parte, alege să-ți upgradezi smartwatch-ul dacă prioritizezi fitness-ul sau starea de sănătate sau ai deja un telefon performant.
Sigur că alegerea oricui ar fi un dublu upgrade, device-urile din generații similare funcționând bine împreună, însă limitările de buget îți pot sta în cale. Este important să nu uiți că poți apela oricând la soluția device-urilor recondiționate, mult mai avantajoase din punct de vedere al costurilor.
Dacă alegi să cumperi de la furnizori autorizați, de încredere, poți fi sigur că te poți bucura de două dispozitive perfect funcționale, cu beneficii similare cu ale celor noi, care să se încadreze cu succes în bugetul tău.
Alegerea unui dispozitiv recondiționat nu este doar prietenoasă cu buzunarul tău, ci și cu mediul înconjurător, pentru că astfel reduci emisiile de CO2 și previi supraproducția generată de consumul excesiv. Nu ezita să arunci o privire peste oferta de device-uri recondiționate și să-ți alegi preferatele.