A venit timpul ca încă un serviciu Google să fie tras pe linie moartă

A venit timpul ca încă un serviciu Google să fie tras pe linie moartă
Foto: killedbygoogle.com

Încă un serviciu Google este abandonat de companie. Serviciul Google care își încheie activitatea la sfârșitul lunii iulie este One VPN, disponibil anterior doar printr-un abonament Google One.

Încă un serviciu Google a ajuns la finalul „vieții”.

Potrivit unei postări a companiei, pe lângă închiderea One VPN, un alt serviciu care a fost anterior disponibil doar pentru abonații Google One, rapoartele dark web, va fi acum accesibil pentru toți utilizatorii Google.

Încă un serviciu Google și-a găsit sfârșitul

Google a explicat că renunță la One VPN din cauza interesului insuficient și că se va concentra pe caracteristica cea mai solicitată în schimb.

Google încurajează utilizatorii să șteargă aplicația de pe dispozitivele lor și ar trebui să primească o alertă că aceasta nu mai este disponibilă. Acest lucru nu va afecta utilizatorii de telefoane Pixel, deoarece acestea au un VPN integrat care maschează traficul web independent de VPN-ul plătit One VPN.

Totuși, utilizarea unui VPN gratuit nu este recomandată, deoarece acestea sunt, în general, o investiție slabă pot fi periculoase. Multe dintre cele mai bune VPN-uri oferă abonamente destul de accesibile, notează Digital Trends.

Recent, Google a făcut anumite funcții premium ale Google One disponibile pentru toți utilizatorii, cum ar fi instrumentele de editare alimentate de AI precum Magic Eraser, Photo Unblur și Portrait Light. Acum, gigantul tehnologic face încă o funcție premium disponibilă pentru toți utilizatorii și îngroapă un alt serviciu.

Toți utilizatorii Google pot obține un raport gratuit despre dark web vizitând pagina „About You” (nu este disponibilă în România). Compania va verifica informații precum parola și adresa Google, dar dacă doriți să verifice detalii specifice, va trebui să le furnizați. Toți abonații Google One ar trebui să vadă un mesaj pe pagina lor principală Google One care să-i informeze despre schimbare.

Întreaga listă cu servicii abandonate de Google de-a lungul timpului poate fi găsită aici.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult