Accesul minorilor la TikTok Shop: O problemă pentru platformă

16.07.2024
Accesul minorilor la TikTok Shop: O problemă pentru platformă

Există o problemă pe TikTok. Bine, nu e prima și are legătură tot cu adolescenții. De data aceasta este vorba despre cât de ușor au ei acces la opțiunea Shop din aplicație, deși n-ar trebui. Conform regulilor TikTok, magazinul online este destinat exclusiv utilizatorilor adulți. Deși cazurile de acest gen sunt rare, ele ridică încă o dată întrebări despre siguranța adolescenților în mediul online.

Ca și pe Facebook, adolescenții pot să mintă în momentul în care își creează un cont pe TikTok. Trebuie doar să indice o dată de naștere care îi face să pară mai mari decât sunt în realitate. După ce contul este conectat cu cele ale părinților folosind Family Pairing din opțiunile de Parental Controls, adolescentul poate să acceseze fără probleme tab-ul Shop de lângă secțiunile For You și Following.

TikTok Shop: Adolescenții și accesul la produse nerecomandate lor

Chiar și după activarea Family Pairing și în ciuda faptului că adolescentul a mințit despre vârsta sa, TikTok nu pare să detecteze această discrepanță. Astfel, accesul la TikTok Shop îi permite minorului să vadă și să cumpere inclusiv jucării pentru adulți, suplimente din cânepă, lenjerie intimă și alte produse strict pentru adulți.

Ar trebui ca activarea modului Restricted să rezolve problema, nu? Fals. În cazul în care părinții încearcă ajustarea setărilor prin Family Pairing, repornesc telefonul adolescentului și după dezactivează fluxul STEM, tab-ul Shop rămâne accesibil. Minorii pot umbla nestingheriți prin magazinul de pe TikTok și cumpăra ce vor. Motivul? Aplicația ține minte faptul că utilizatorul a indicat anterior că are vârsta legală, așa că îi permite să rămână conectat fără probleme.

Cum poate fi rezolvată problema

Singura soluție de moment este dezinstalarea completă a aplicației TikTok de pe telefon și reinstalarea ei. Părinții trebuie să se asigure apoi că minorul nu se mai conectează cu datele greșite.

Problemele raportate pe TikTok cu accesul necontrolat al adolescenților la TikTok Shop subliniază nevoia urgentă de a îmbunătăți regulile și implementările de control parental în platforme sociale. Deși TikTok oferă opțiuni de Family Pairing, acestea nu par să fie suficiente pentru a preveni accesul la conținut destinat exclusiv adulților.

Sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult