Această aplicație „transformă” iPhone-ul într-o cameră Leica

Această aplicație „transformă” iPhone-ul într-o cameră Leica
Foto: captură ecran din Apple App Store

O aplicație „transformă” iPhone-ul într-o cameră Leica. De ce? Pentru că, s-o spunem pe șleau, aceste camere nu sunt pentru toate buzunarele.

Aplicația care „transformă” iPhone-ul într-o cameră Leica, numită Leica Lux, este disponibilă momentan doar pentru iOS. Aceasta promite o experiență cât mai apropiată de cea a unei camere Leica fără a deține efectiv una.

Caracteristicile aplicației reproduc „aspectul autentic Leica” printr-o serie de simulări ale obiectivelor Leica. Aplicația reproduce obiective Leica precum Noctilux-M 50mm f/1.2, Summilux-M 28mm f/1.4 și Summilux-M 35mm f/1.4, toate accesibile printr-o simplă glisare. Mai multe obiective vor fi adăugate în lunile următoare, potrivit Digital Trends.

Aplicația care îți „transformă” iPhone-ul într-o cameră Leica

Aplicația Leica Lux oferă, de asemenea, o serie de ajustări de culoare numite „Leica Looks”, care oferă aceleași colorizări și presetări de film găsite în camerele Leica. Există 11 în total, cum ar fi Classic, Contemporary, Black & White, Vivid și Eternal, fiecare concepută pentru a adăuga acel „ceva” în plus imaginilor surprinse cu iPhone-ul.

Aplicația include un motor software personalizat pentru a îmbunătăți imaginile cu bokeh-ul specific Leica și, așa cum v-ați aștepta de la o aplicație de cameră de înaltă calitate, sunt oferite și formatele RAW și ProRAW.

Pentru cei care nu au timp sau nu doresc să se joace cu setările manuale ale camerei, care includ timpul de expunere, diafragma și ISO, aplicația Leica Lux are un mod automat care va face totul.

Rețineți, însă, că pentru a folosi toate funcțiile aplicației va trebui să plătiți. Versiunea gratuită a Leica Lux oferă un singur obiectiv și cinci Leica Looks. Pentru a accesa versiunea Pro cu toate funcțiile, va trebui să plătiți un abonament lunar de 7 dolari.

„Indiferent dacă ești un profesionist experimentat sau abia ai descoperit fotografia, Leica Lux îți oferă uneltele necesare pentru a crea imagini uimitoare cu libertate creativă completă”, a spus compania. Aplicația Leica Lux este disponibilă în App Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult