AppGallery de la Huawei a evoluat mult de la debutul său din urmă cu doar câțiva ani, ajungând la peste 580 de milioane de utilizatori la nivel mondial. Creșterea rapidă nu a fost lipsită de provocări, însă utilizatorii de telefoane Huawei se bucură acum de o ofertă bogată de aplicații, atât pe plan internațional, cât și pe plan local. De curând, au început să apară în oferta magazinului de aplicații și unele pe care nu ne-am fi așteptat să le vedem, care pot fi instalate și rulate fără limitări. Este vorba despre aplicațiile de la Google, YouTube sau YouTube Music, cât și celelalte servicii pe care compania le oferă, ca de exemplu Drive, Maps, Docs și multe altele.
Lipsa unei aplicații YouTube oficiale a fost probabil una dintre cele mai mari lipsuri din oferta magazinului AppGallery de până acum, chiar dacă utilizatorii au găsit de-a lungul timpului destule metode alternative de a accesa celebrul serviciu de streaming video. Fie că o făceau prin browser sau prin intermediul unor aplicații care ofereau acces la clipurile de pe YouTube, streaming-ul video de pe această platformă nu a fost niciodată complet „inaccesibil”.
Totuși, funcțiile moderne ale aplicației YouTube, precum redarea fără reclame prin YouTube Premium, abonarea la canale sau salvarea clipurilor preferate în liste de redare, fac o aplicație de mobil să fie cea mai confortabilă metodă de acces la acest serviciu. Acum, fanii YouTube și chiar și cei care vor să asculte muzică prin YouTube Music, pot să instaleze aplicațiile preferate pe telefoanele Huawei, direct din AppGallery. Totodată, își pot folosi propriile conturi Google pentru a se autentifica și a accesa tot conținutul preferat sau accesul la serviciile Premium.
Instalarea este simplă, la fel ca în cazul oricărei alte aplicații din AppGallery. Accesezi magazinul, cauți YouTube sau YouTube Music (valabil pentru toate aplicațiile de la Google, sau chiar și aplicații ale altor companii, precum HBO Max, Uber sau Disney+), apeși pe butonul de instalare și aștepți câteva secunde pentru a descărca aplicația. Odată instalată, o poți accesa din meniul telefonului și o poți folosi așa cum te-ai obișnuit de pe alte telefoane sau de pe modelele de telefoane Huawei mai vechi.
Experiența de utilizare este una absolut normală, fără niciun fel de probleme. Ai acces complet la toate funcțiile YouTube și YouTube Music și poți asculta clipurile în fundal, sau le poți transforma în clipuri „plutitoare” Picture-in-Picture pentru a le vedea, în timp ce faci și altceva pe telefon. Cei care au YouTube Premium pot de asemenea să se bucure de redare fără reclame, iar dacă nu ai deja abonament Premium, poți să îl faci direct din aplicație. Cu YouTube Premium, ai acces și la redare fără reclame pe YouTube Music, deci primești mai multe avantaje la prețul unui singur abonament.
Probabil că vă întrebați cum este acest lucru posibil fără acces la serviciile Google pe telefoanele Huawei. Ei bine, o nouă soluție software numită GBox a fost lansată de curând. Aceasta este dezvoltată de o companie terță și rulează în fundal pentru a asigura funcționarea aplicațiilor cu servicii Google. La prima încercare de instalare a unei aplicații de la Google, precum YouTube, Gbox se instalează automat, iar apoi totul este „motorizat” de acesta fără să ai nevoie să mai interacționezi cu aplicația.
Pentru a asigura buna funcționare a aplicațiilor, GBox va necesita accesul la anumite permisiuni avansate. Aplicația nu colectează însă date și nu afișează reclame pe telefoanele utilizatorilor, deci nu există pericole în utilizarea sa. Aplicația va trebui să rămână însă instalată pe telefon pentru a putea garanta funcționarea aplicațiilor cu servicii Google.
Totodată, GBox permite aplicațiilor să acceseze funcții de conectare cu dispozitivele din jur. De exemplu, funcțiile de „cast” din YouTube pot fi folosite pentru a asigura redarea pe un televizor inteligent din jur sau pe boxe inteligente care au acces la YouTube Music. Iar aplicațiile primesc notificări care sunt afișate în centrul de notificări obișnuit.
Eforturile dezvoltatorilor de aplicații externi permit acum o experiență de utilizare fără compromisuri atunci când este vorba despre aplicațiile de la Google. Întrucât AppGallery pune un accent special pe securitatea datelor, toate aplicațiile listate în oferta sa au fost verificate în prealabil, deci utilizarea lor nu reprezintă riscuri pentru utilizatori.
Uite câteva date interesante despre AppGallery:
Pentru alte informații intrați pe acest link.