Adio, Google Maps? Această aplicație rivală ar putea să-i ia locul

09.10.2024
Adio, Google Maps? Această aplicație rivală ar putea să-i ia locul

Cu toții am folosit Google Maps cel puțin o dată pentru a găsi o destinație anume, pentru a afla cât timp facem din locul X în locul Y pe jos, cu mașina sau cu bicicleta etc.

Această aplicație reprezintă standardul în materie de navigație pentru mulți utilizatori.

Cu toate acestea, se pare că Google Maps are un rival: se numește Magic Earth și se evidențiază tot mai mult ca o alternativă viabilă.

Compatibilitate

Trebuie spus din capul locului că aplicația poate fi descărcată atât pe dispozitivele cu Android, cât și pe cele cu iOS.

Puncte forte

Atrage atenția prin actualizări frecvente, funcționalități noi introduse în mod regulat și accentul pus pe confidențialitate: compania-mamă spune că nu colectează niciun fel de date de pe dispozitivele celor care o folosesc zi de zi.

Funcționalități avansate

Sistemul de vizualizare include hărți 3D și imagini satelit detaliate pentru o orientare mai precisă și oferă informații în timp real despre trafic.

Exista si integrare cu sistemele de transport public, pentru a ajuta cu planificarea călătoriilor pentru cei care preferă deplasarea cu tramvaiul ori autobuzul.

În plus, aplicația oferă informații meteorologice actualizate pentru locațiile favorite ale utilizatorilor si pune la dispoziția utilizatorilor hărți offline.

Asistență la condus

De asemenea, este echipată cu un set complet de funcții avansate de asistență la condus, inclusiv avertizări inteligente pentru șoferi.

Aplicația oferă suport integrat pentru camerele de bord, permițând înregistrarea călătoriilor.

Sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulație ajută șoferii să mențină o traiectorie sigură, în timp ce avertizările pentru coliziune frontală contribuie la prevenirea accidentelor.

Experiență îmbunătățită pe dispozitivele Apple

Versiunea 8.1.8 pentru utilizatorii de dispozitive iOS a fost lansată la finalul lunii trecute.

Principala noutate o reprezintă ecranul de blocare al iOS 18, dar și integrarea completă cu Control Center: utilizatorii vor putea să înceapă navigația către destinațiile predefinite fără a mai fi nevoie să deschidă Magic Earth.

Trebuie menționat și suportul extins pentru Apple Shortcuts, care permite acum utilizatorilor să creeze comenzi rapide pentru destinațiile frecvente.

Pentru a beneficia de noile funcționalități, trebuie să vă configurați dinainte adresele pentru casă și locul de muncă în setările aplicației. Comenzile rapide de navigație vor deveni apoi disponibile printr-o simplă atingere.

Integrare cu Apple Watch

O altă noutate introdusa de update-ul pentru Magic Earth are de-a face cu utilizatorii Apple Watch: ceștia vor putea primi indicații de navigare direct pe încheietura mâinii.

Deși această funcționalitate nu este destinată șoferilor, ea se sincronizează cu funcționalitatea CarPlay.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult