Android Auto: Schimbări în cerințele de sistem începând cu iulie 2024

26.07.2024
Android Auto: Schimbări în cerințele de sistem începând cu iulie 2024

Au apărut cerințe noi de utilizare pentru Android Auto. Haideți să aflăm care sunt acestea.

În decembrie 2023, se părea că cei de la Google se pregăteau să oprească utilizarea Android Auto pe versiunile mai vechi de Android. Dacă vizităm site-ul oficial acum, cerința de Android 8 este încă acolo. Cu toate acestea, iată că lucrurile s-au schimbat și în tabăra Android Auto: aplicația nu mai funcționează oricum, ci numai cu versiunea Android 9 sau mai nouă.

Singurele cerințe de până acum pentru ca populara aplicație Android Auto să funcționeze erau așa: o mașină compatibilă, un cablu USB decent și un smartphone (relativ) modern. Sistemul de operare de pe telefon putea fi Android 8 (sau mai nou) și Android 6 (sau mai nou).

Care sunt cerințele minime pentru Android Auto

Iată care sunt, în detaliu, cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinim dacă vrem să mai putem folosi Android Auto printr-o conexiune cu fir. Pe lângă Android 9, trebuie ca telefonul să aibă un plan de date activ și să verificăm, cu aplicația, dacă mașina sau sistemul audio pe care o avem/îl avem este compatibilă/compatibil cu aceasta. Nu în ultimul rând, trebuie ca acel cablu USB pe care-l folosim de obicei să fie unul de înaltă calitate.

Impactul asupra utilizatorilor Android Auto

Se așteaptă ca toate aceste noi cerințe să nu deranjeze prea mult utilizatorii. Dacă e să ne luăm după Google, puțin peste 6% dintre ei mai foloseau dispozitive cu Android 6 în iulie 2024. Cele cu Android 8 ar fi fost preferate de aproximativ 8% dintre ei anul trecut.

Cei care vor să utilizeze platforma wireless a Android Auto trebuie să aibă dispozitive cu Android 11 sau versiuni mai noi. În cazul în care au telefoane Samsung Galaxy sau Google Pixel, sistemul de operare trebuie să fie Android 10. Telefoanele Galaxy Note 8, S8 sau S8+ cu Android 9 sau versiuni mai noi funcționează și ele cu Android Auto wireless.

Sursa: 9To5Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult