Google a anunțat disponibilitatea unei noi funcții, pe cât de simplă, pe atât de utilă, în cadrul aplicației Google Photos pentru dispozitive mobile. Este vorba despre posibilitatea de a realiza o copie „în oglindă” a unei fotografii sau imagini deja disponibile în biblioteca Google Photos.
Pentru a o folosi, deschideți aplicația Google Photos, selectați poza pe care doriți să o modificați, selectați icoana Edit, apoi opțiunea Crop. Pentru a aplica efectul „mirror”, selectați iconița flip. Imaginea proaspăt obținută poate fi salvată drept un fișier separat, fiind păstrată și fotografia inițială. Dacă iconița flip nu-și face apariția în rândurile opțiunilor disponibile în modul Edit/Crop, faceți update aplicației Google Photos din Play Store.
De asemenea, este bine de știut că această opțiune „mirror” din Google Photos este momentan disponibilă doar în ediția pentru Android a aplicației, ea lipsind din versiunea pentru iOS (iPhone). Cel mai probabil, această funcție se va regăsi și în varianta de iOS a aplicației Google Photos în viitorul apropiat.
Deși pare o opțiune relativ simplă, posibilitatea de a „oglindi” o fotografie se poate dovedi deosebit de utilă, mai ales în cazurile instantaneelor realizate cu ajutorul camerelor selfie. Și asta pentru că foarte multe modele de smartphone-uri au ca opțiune implicită salvarea fotografiilor selfie în modul în care acestea sunt reprezentate în viewfinder-ul camerei, înainte de apăsarea declanșatorului. Drept consecință, pozele astfel salvate vor apărea „în oglindă” față de realitate, cu textele sau desenele imprimate pe articole de vestimentație afișate invers față de realitate.
În mod normal, setările aplicației de cameră de pe aceste telefoane oferă o opțiune pentru a „corecta” imaginile selfie, însă aceasta nu este imediat vizibilă, fiind ignorată de majoritatea utilizatorilor. Astfel, posibilitatea de a aplica acest tratament „mirror” oricărei fotografii prin intermediul Google Photos vine să „salveze situația” în aceste cazuri.
De asemenea, pentru anumite brand-uri de smartphone-uri (cum ar fi Motorola sau Google cu ale sale Pixel, spre exemplu), Google Photos reprezintă aplicația implicită de „galerie foto”, care se ocupă cu gestionarea și editarea imaginilor și fotografiilor de pe device. Este comod astfel ca o funcție atât de utilă să se regăsească direct în aplicația implicită, disponibilă pentru toți utilizatorii acelor mărci de smartphone-uri.
Sursa: Android Police