Apple a aprobat publicarea primului emulator de PC pe iOS

15.07.2024
Apple a aprobat publicarea primului emulator de PC pe iOS
Foto: UTM SE

După o perioadă de tatonări cu dezvoltatorul acestei aplicații, Apple a aprobat în sfârșit UTM SE, primul emulator de PC pentru aceste platforme, acesta fiind disponibil acum, în mod gratuit pe AppStore, pentru iOS, iPadOS și visionOS. Aplicația va fi disponibilă pentru utilizatorii europeni și prin intermediul magazinului alternativ AltStore.

Inițial, în iunie, Apple respinsese UTM SE, iar dezvoltatorul nu avea de gând să conteste această decizie, caracterizându-si propriul emulator de PC pentru iOS “o experiență submediocră”. Cu ajutor extern însă, inclusiv din partea AltStore, UTM SE a fost finisat și îmbunătățit, aplicația fiind acceptată în cele din urmă.

Evident, conform directivelor Apple, emulatorul UTM SE nu include niciun sistem de operare, însă oferă link-uri către site-ul oficial, unde se regăsesc tutoriale detaliate despre cum se pot crea mașini virtuale și instala sisteme de operare de la Windows XP la Windows 11, dar și cum puteți descărca mașini virtuale deja create, cu Linux.

Fiind în stare să emuleze atât arhitectura x86, cât și pe cele PPC și RISC-V, puteți instala prin UTM SE și sisteme de operare mai vechi, cum ar fi DOS sau chiar MacOS 9 și, evident, software-ul aferent acestora.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult