Apple a blocat aplicația Beeper Mini pentru a le interzice utilizatorilor Android accesul la iMessage

11.12.2023
Apple a blocat aplicația Beeper Mini pentru a le interzice utilizatorilor Android accesul la iMessage

Compania Beeper a reușit recent să ofere utilizatorilor de Android posibilitatea de a trimite mesaje iMessage, caracteristică emblematică a dispozitivelor Apple, direct de pe dispozitivele lor, fără a utiliza servere intermediare. Cu toate acestea, Apple a ripostat rapid, luând măsuri pentru a bloca această funcționalitate.

Acțiunea gigantului tehnologic din California a venit la scurt timp după ce Beeper a anunțat cu mândrie noua funcționalitate. La aproximativ 24 de ore, Apple a intervenit pentru a opri acest lucru.

Pozitia oficială a Apple este destul de clară: compania afirmă că încearcă pur și simplu să facă ceea ce este corect pentru utilizatorii săi, protejând confidențialitatea și securitatea mesajelor iMessage ale acestora. „Am luat măsuri pentru a proteja utilizatorii noștri prin blocarea tehnicilor care exploatează credențiale false pentru a obține acces la iMessage,” a declarat Nadine Haija, manager senior PR la Apple.

Ce măsuri a luat Apple împotriva aplicației Beeper Mini

Mai exact, Apple a închis, de fapt, Beeper Mini, care utilizează un serviciu personalizat pentru a se conecta la iMessage prin propriul serviciu de notificări push al Apple. Pentru a face acest lucru, Beeper a trebuit să convingă serverele Apple că trimite notificări de la un dispozitiv Apple autentic, când de fapt nu era așa. După cum sugerează compania, acestea sunt „credentialele false” despre care vorbește Apple.

Beeper susține că procesul său funcționează fără a compromite criptarea sau confidențialitatea. Totuși, Apple nu poate verifica acest lucru și spune că prezintă riscuri pentru utilizatori și persoanele cu care aceștia comunică.

Evident, există și o imagine mai mare aici. Apple a făcut clar în repetate rânduri că nu dorește să aducă iMessage pe Android: „cumpără-i mamei tale un iPhone,” i-a spus CEO-ul Tim Cook unui utilizator la Conferința Code care dorea o modalitate mai bună de a trimite mesaje mamei sale, care folosește Android. Apple a declarat recent că va adopta protocolul de mesagerie RCS multiplatformă, dar încă nu știm exact cum va arăta acest lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult