Apple cedează în fața autorităților europene: se vor putea face plăți cu iPhone-ul prin NFC și cu ajutorul unor soluții diferite de Apple Pay

12.07.2024
Apple cedează în fața autorităților europene: se vor putea face plăți cu iPhone-ul prin NFC și cu ajutorul unor soluții diferite de Apple Pay

Apple a scăpat de unul dintre “capetele de acuzare” aduse de Comisia Europeană: compania din Cupertino a fost de acord să permită accesul la cipurile NFC disponibile pe telefoanele iPhone și pentru soluțiile de plată terțe, diferite de implicitul Apple Pay.

Comisia Europeana a fost de acord cu propunerea celor de la Apple, de a permite accesul aplicațiilor third party de tip portofel virtual la funcționalitatea NFC a smartphone-urilor iPhone. Astfel, utilizatorii europeni de iPhone vor avea posibilitatea, în curând, să-și aleagă o aplicație favorită pentru realizarea de plăți contactless cu telefonul, fie ca aceasta este Apple Pay sau o soluție diferită.

De asemenea, aceste soluții alternative de plată vor avea acces și la validarea prin măsurile de siguranță caracteristice smartphone-urilor iPhone, cum ar fi passcode-ul, Touch ID sau Face ID, pentru a securiza realizarea acestor plăți.

Toate aceste măsuri vor fi valabile doar pentru dezvoltatorii de aplicații mobile cu sediile în SEE (Spațiul Economic European) și pentru utilizatorii de dispozitive bazate pe sistemul de operare iOS cu conturi Apple ID înregistrate în țările din SEE. Plățile contactless realizate prin intermediul unor soluții diferite de Apple Pay vor funcționa temporar și atunci când aceste persoane călătoresc, din varii motive, în afara Spațiului Economic European.

Toate aceste condiții acceptate de Apple au valoare de lege și vor rămâne în vigoare pentru următorii zece ani. Comisia Europeană va monitoza cu atenție această implementare prin intermediul unui observator de încredere, desemnat de Apple, care va răspunde direct în fața autorităților europene.

Apple și Comisia Europeană au o relație tensionată

Nu este pentru prima oară când Comisia Europeană forțează Apple să ia anumite decizii: implementarea port-ului USB Type-C pe iPhone 15 a venit în urma legislației impuse de autoritățile europene, acestea obligându-i pe cei de la Apple să “deschidă” iOS și iPadOS către magazinele de aplicații alternative sau să ofere posibilitatea ca dezvoltatorii să-și ofere aplicațiile direct prin intermediul site-urilor acestora.

Ca “răspuns” la aceste impuneri din partea CE, Apple a anunțat că nu va aduce rutinele de inteligență artificială Apple Intelligence în Uniunea Europeana în cursul acestui an.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult