Ce înseamnă acest simbol misterios din Waze, una dintre cele mai folosite aplicații de navigație

27.08.2024
Ce înseamnă acest simbol misterios din Waze, una dintre cele mai folosite aplicații de navigație
Sursa foto: Waze

Recent, un utilizator Reddit a întâmpinat un simbol pe care nu l-a mai văzut în timp ce folosea aplicația de navigație Waze și a cerut ajutorul comunității pentru a-i înțelege semnificația. Acesta a fost raportat pentru prima dată pe aceeași platformă acum patru ani.

În imaginile din galerie se poate observa un radar cu un X alb pe fundal roșu în partea din stânga sus. Teoriile celor întrebați au variat considerabil.

Teoriile utilizatorilor

Unii dintre aceștia speculează că simbolul ar putea reprezenta radare false care nu funcționează, dar care sunt afișate pentru a-i încuraja pe șoferi să reducă viteza pentru a evita eventuale amenzi.

Alții sugerează că simbolul ar putea fi legat de actualizarea Waze de luna trecută, când au fost anunțate noi tipuri de radare.

Actualizare în curs

Conform utilizatorului /nzahn1, cei care se ocupă cu editarea simbolurilor în platformă nu au avut timp să finalizeze această actualizare, dar se pare că simbolul poate fi văzut acum sub noul meniu „+” din Waze Map Editor.

Sursa foto: Reddit

Există și alte păreri conform cărora simbolul ar putea reprezenta o nouă opțiune anunțată de Waze, dar care încă nu a fost implementată: o cameră pentru controlul centurii de siguranță și/sau utilizării telefonului mobil la volan.

Utilizări diferite pentru țări diferite

În Italia, de exemplu, acest simbol este folosit pentru a semnala radarele ilegale utilizate de șoferi. În Luxemburg și Belgia, simbolul este folosit nu pentru a detecta încălcarea vitezei legale, ci pentru a indica toate acele locuri unde poliția caută persoane și/sau pentru a număra persoanele care traversează granița în mod ilegal.

Un alt răspuns posibil este că simbolul ar putea indica locuri unde există de obicei radare, dar care au fost eliminate între timp.

Misterul a fost în cele din urmă rezolvat de un alt utilizator Reddit, pe numele său /kazwebno.

Conform unui răspuns de acum trei ani de pe pagina Waze Help la aceeași întrebare, simbolul cu un X alb pe fundal roșu reprezintă pur și simplu o cameră fictivă:

Waze poate integra trei tipuri diferite de camere: camere de viteză, camere fictive și camere pentru semafoare. Comportamentul și afișarea acestora pot varia de la o țară la alta, în funcție de alegerile comunității și reglementările locale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult