Ce se întâmplă cu widget-ul Vreme după cea mai nouă actualizare Google Maps?

18.10.2024
Ce se întâmplă cu widget-ul Vreme după cea mai nouă actualizare Google Maps?
Sursa foto: Shutterstock

Google Maps este într-o perioadă prolifică în ceea ce privește actualizările.

Echipa de dezvoltare din spatele uneia dintre cele mai populare aplicații de navigație a venit cu o schimbare care poate părea subtilă, dar care îi va bucura pe utilizatorii care-și doresc o experiență mai plăcută din punct de vedere estetic.

Schimbarea poziției iconiței pentru vreme

În ce constă principala modificare? În schimbarea poziției iconiței pentru vreme.

Aceasta obișnuia să ocupe un loc proeminent în colțul din stânga sus al ecranului.

Widget-ul meteo se va afla în curând în colțul din dreapta jos, integrat în meniul glisant care apare din partea de jos a display-ului.

Răspuns la o problemă comună

Schimbarea vine ca răspuns la o problemă pe care utilizatorii o au cu Google Maps: prea multă informație care duce la o aglomerație vizuală.

Sursa foto: Tom’s Guide

Spațiul liber din partea superioară a ecranului înseamnă că utilizatorii pot să se concentreze mult mai ușor asupra informațiilor esențiale de navigare în loc să fie distrași de alte elemente vizuale.

Acces rapid la informațiile meteo

Schimbarea nu elimină complet accesul rapid la informațiile meteo. Această modificare face parte dintr-o tendință mai largă a Google de a „curăța” interfața Maps.

Simplificarea interfeței

În ultimele luni, compania a redus aglomerarea vizuală a aplicației, inclusiv prin simplificarea barei de navigare de jos, reducând numărul de tab-uri de la cinci la trei.

În plus, Android Auto a primit opțiunea de raportare a incidentelor.

Disponibilitate

Momentan, noua poziție a widget-ului meteo este disponibilă doar în beta (versiunea 11.151.x).

Nu există încă o dată exactă pentru lansarea către publicul larg, dar este de așteptat că va fi implementată în curând.

O aplicație mai accesibilă

Mulți utilizatori consideră că aplicația a devenit prea încărcată cu timpul, oferind o multitudine de informații care, deși potențial utile, pot deveni copleșitoare.

Simplificarea interfeței ar putea-o face mult mai plăcută.

Pe măsură ce Google Maps continuă să evolueze, este probabil să vedem și alte modificări care vor echilibra nevoia de informații detaliate cu dorința utilizatorilor pentru o interfață curată și mai ușor de folosit.

Sursa: 9to5Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult