Chrome lansează o nouă funcție interesantă. Cum funcționează „Listen to this page”?

17.06.2024
Chrome lansează o nouă funcție interesantă. Cum funcționează „Listen to this page”?

Google Chrome lansează o funcție pentru utilizatorii de Android. Funcționalitatea de text to speech evoluează în Listen to this page.

Echipa din spatele aplicației Google Chrome pentru Android lucrează la propria integrare text to speech de ceva timp, astfel că a lansat acum funcția Listen to this page care poate s-ar putea deveni utilă în diferite situații precum condusul.

Potrivit 9To5Google, această nouă funcție este disponibilă pe majoritatea paginilor web ce conțin text. După ce site-ul se încarcă, opțiunea „Listen to this page” va apărea în partea de sus a aplicației Chrome pentru Android. Odată ce apăsați cele trei puncte, veți vedea opțiunea lângă „Traduceți” și „Adăugați la ecranul de pornire”.

Odată activat Listen to this page, un miniplayer va apărea în partea de jos a paginii cu un indicator de progres, un buton de redare/pauză și de închidere, precum și numele paginii și site-ul.

Google Chrome primește o nouă funcție pe dispozitivele Android

Pentru a avea acces complet la controalele player-ului trebuie doar să apăsați pe acesta. Vor apărea opțiuni pentru viteza de redare, în cazul în care doriți să ascultați la o viteză mai mare sau mai mică, butoane de derulare înainte sau înapoi cu 10 secunde. Meniul superior permite utilizatorilor să pornească sau să oprească funcțiile „Highlight text” și „Autoscroll”. De asemenea, puteți selecta diferite voci, în funcție de preferințe.

Bara de control va rămâne andocata pe măsură ce deschideți alte file, în timp ce redarea continuă dacă blocați dispozitivul și Chrome este încă deschis. Cu toate acestea, închiderea browserului sau revenirea la ecranul de pornire va încheia dictarea textului.

Este o funcție interesantă, care ar putea fi folosită dacă aveți de făcut mai multe lucruri deodată sau nu puteți folosi telefonul, cum ar fi la volan.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult