Colaborarea Instagram-Spotify simplifică salvarea și adăugarea melodiilor în playlist

21.10.2024
Colaborarea Instagram-Spotify simplifică salvarea și adăugarea melodiilor în playlist
Sursa foto: Pexels

În era în care muzica și rețelele sociale se întrepătrund tot mai mult, Instagram și Spotify au decis să pună de-o colaborare pentru a schimba modul în care utilizatorii descoperă și salvează muzică nouă.

Descoperiri muzicale

Avem cu toții momente în care dăm scroll prin feed-ul de Instagram, vedem un clip cu o melodie care ne gâdilă urechile și vrem să o ascultăm în pauza de masă sau când ne întoarcem de la serviciu și avem niște timp liber.

Până acum, procesul de a găsi și a salva o melodie în biblioteca Spotify era anevoios: trebuia să ieșim din aplicație, să deschidem Spotify și să căutăm manual cântecul.

Colaborarea dintre aceste două platforme vrea să simplifice întreg procesul. Cu doar câteva atingeri, vom putea adăuga orice melodie ne place direct în playlist-ul „Melodii apreciate” din Spotify. Și nu va trebui să ieșim din Instagram pentru a face asta.

Cum funcționează

Procesul este foarte simplu. Atunci când vedem o postare sau un Story pe Instagram care conține un anumit cântec, putem atinge numele piesei care apare în colțul ecranului.

Vom fi apoi direcționați către o pagină de previzualizare audio, unde vom găsi un nou buton „Adaugă” lângă bara de redare. Click pe el și gata: melodia face acum parte din biblioteca noastră audio.

Luptă acerbă pentru atenția melomanilor

Competiția pentru atenția utilizatorilor în spațiul digital muzical este mai acerbă ca niciodată. TikTok oferă deja o funcție similară, ce permite adăugarea pieselor nu doar în Spotify, ci și în Amazon Music și Apple Music.

Artiștii și casele de discuri sunt tot mai conștienți de puterea acestor platforme în promovarea muzicii lor.

Un viitor muzical

Spotify și Instagram nu se opresc aici. Dezvoltatorii lucrează deja la noi funcționalități, precum posibilitatea de a partaja în timp real ce ascultăm pe Spotify direct pe profilul de Instagram.

Disponibilitate

Funcția de adăugare a melodiilor din Instagram în Spotify este disponibilă acum la nivel global, iar utilizatorii sunt sfătuiți să aibă cele mai recente versiuni ale ambelor aplicații instalate pentru a beneficia de noua opțiune.

Noua funcție este disponibilă și pentru iOS, și pentru Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult