Funcția din Gboard de care nu mulți știu. Cum poți face ca tastatura să îți traducă automat textul în altă limbă pe măsură ce tastezi?

04.07.2024
Funcția din Gboard de care nu mulți știu. Cum poți face ca tastatura să îți traducă automat textul în altă limbă pe măsură ce tastezi?

Gboard este una dintre cele mai folosite aplicații de tastatură pentru smartphone, cu peste 5 miliarde de descărcări în Google Play. Tastatura Google include foarte multe funcții, dar știați că poate face traducere live pe text?

Sunt sigur că foarte mulți dintre noi au folosit măcar o dată Gboard, cunoscută și ca tastatura Google. Este o aplicație foarte răspândită la nivel global, cu miliarde de descărcări, fiind și tastatura standard pentru multe dintre telefoanele ce rulează Android.

Fiind foarte customizabilă, utilizatorii o pot configura ușor, pot alege tema, formatul, înălțimea, margini pentru taste, ba chiar pot tasta doar glisând degetul pentru a forma cuvintele dorite. De asemenea, există și o funcție foarte utilă, mai ales dacă doriți să comunicați într-o țară a cărei limbă nu știți să o vorbiți sau doriți să vorbiți cu o persoană străină.

Cum activăm traducerea automată din tastatura Google?

Gboard ne poate fi de mare ajutor atunci când dorim să comunicăm în altă limbă cu cineva, dar nu stăpânim limba respectivă. Însă, datorită capacității Gboard de a traduce pe măsură ce tastăm, barierele lingvistice nu mai sunt o problemă. Puteți alege dintr-o listă lungă de limbi, lucru ce se poate dovedi foarte folositor chiar și atunci când vreți să învățați o nouă limbă.

Puteți folosi Gboard Translate în orice aplicație în care puteți tasta. Dacă nu ați făcut acest lucru, va trebui să instalați Gboard pe telefonul Android și să o setați drept aplicația de tastatură implicită. În cazul în care în care întâmpinați probleme, puteți urma acești pași:

  • Deschideți setările telefonului;
  • Selectați rubrica Sistem;
  • Alegeți Limbă și Opțiuni de introducere;
  • Aici selectați tastatura pe care doriți să o setați ca implicită, în cazul nostru Gboard.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult