Google Assistant are un nou look în Android Auto, unul care ne aduce aminte de Siri

19.08.2024
Google Assistant are un nou look în Android Auto, unul care ne aduce aminte de Siri
sursa: 9to5google

Noul update al Android Auto a adus și o înfățișare schimbată pentru Google Assistant. Acum, UI-ul de interacțiune cu asistentul vocal seamănă foarte tare cu Siri.

Google a lansat o nouă interfață pentru asistentul său vocal în Android Auto. Astfel, UI-ul care apare în timpul interacțiunilor vocale arată acum foarte similar cu cel folosit de Apple pentru Siri.

Recent, Google a lansat o actualizare pentru Google Assistant. Aceasta include și o nouă interfață de interacțiune cu asistentul său vocal, însă utilizatorii Apple o vor recunoaște foarte rapid, fiind asemănătoare cu bula pentru Siri. Potrivit 9To5Google, acesta este separat de interfața care apare în partea de jos a ecranului, care este încă disponibilă pentru comenzile inițiale, prin care activăm asistentul vocal. Noua interfață de utilizare apare atunci când Google Assistant așteaptă un răspuns din partea dvs.

Noua interfață Google Assistant este foarte similară cu Siri

Google Assistant pentru Android Auto nu doar că funcționează acum pe baza unei bule, dar este și animat asemănător cu Siri. Bula se mișcă și reacționează pe măsură ce utilizatorul rostește comanda sau în timp ce asistentul rostește răspunsul întrebării inițiale.

Recent, mai mulți utilizatori s-au plâns de funcționalitatea comenzilor vocale din Android Auto. Aceștia au raportat pe Forumul Google și pe Reddit că asistentul vocal nu a funcționat la fel de bine în ultima perioadă.

Se pare că problema mai multor utilizatori se leagă de faptul că, de fiecare dată când încercau să inițieze un apel prin intermediul Google Assistant, acest lucru nu funcționa. În schimb, asistentul vocal rămânea blocat și nu putea identifica comanda care tocmai ce îi fusese dată. Alți oameni au întâmpinat probleme similare în momentul în care au vrut să dicteze asistentului comanda pentru un mesaj text.

Utilizatorii îl pot „trezi” pe Assistant rostind comanda „Hey, Google”. Mai apoi trebuie doar să menționeze ceea ce vor să facă: să sune, să scrie un mesaj text sau să caute o destinație.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult