Google Foto testează o metodă ușoară care să faciliteze ascunderea anumitor persoane din biblioteca foto.
Google Foto testează o metodă ușoară de a ascunde fețe din Amintiri: această funcție le-ar permite utilizatorilor să selecteze anumite fețe și să le ascundă din fila Amintiri fără prea multe complicații. Funcția a fost observată în timpul unei analize a fișierului APK al aplicației pentru platforma Android. De asemenea, recent, aplicația a testat o nouă funcție care le-ar permite utilizatorilor să împărtășească momente săptămânale.
C. Scott Brown, de la Android Authority, în colaborare cu tipsterul Assemble Debug, a dezvăluit că Google testează o funcție nouă numită „Ascunde fața din amintiri”. Funcția a fost observată în urma analizei fișierului APK al aplicației Google Foto pentru Android, scrie Gadgets360.
După cum sugerează numele, această funcție le-ar permite utilizatorilor să selecteze anumite fețe și să ascundă imaginile și videoclipurile care le conțin din fila Amintiri. Alternativ, utilizatorii ar putea alege să ascundă fețele din întreaga lor bibliotecă foto pe smartphone-urile Android. Deși această funcționalitate era deja prezentă în versiunile anterioare ale Google Photos, noua funcție aflată în dezvoltare ar putea simplifica procesul.
Informațiile sugerează că utilizatorii ar putea ascunde persoane din fila Amintiri navigând la orice fotografie și apoi glisând în sus pentru a dezvălui metadatele. Apoi, utilizatorii ar putea apăsa pe meniul cu trei puncte care apare alături de fața din secțiunea Persoane. De acolo, ar putea selecta opțiunea Ascunde fața din amintiri. Utilizatorii pot alege să vadă acea față mai rar sau să o ascundă complet din galeria de imagini.
Nu există informații despre data lansării acestei funcții. Caracteristicile descoperite în timpul analizei fișierelor APK sunt de obicei doar pentru scopuri de testare și poate dura ceva timp până când compania le va introduce în versiunea publică a aplicației Google Foto pentru smartphone-urile Android. De asemenea, există posibilitatea ca aceste funcții să fie doar experimentale și să nu fie introduse niciodată în aplicație.