Google îmbunătățește experiența de căutare în aplicația mobilă Chrome. 5 funcții noi

28.06.2024
Google îmbunătățește experiența de căutare în aplicația mobilă Chrome. 5 funcții noi

Dacă folosiți browserul Chrome pe telefonul mobil, Google a lansat cinci funcții noi menite să îmbunătățească experiența de căutare. Fiecare dintre acestea este concepută să ofere o navigare mai ușoară și mai personalizată, punând rivalii în umbră.

Utilizatorii de Android și iOS pot acum beneficia de sugestii de căutare în trend și o bară de adrese reîmprospătată pentru o navigare mai facilă. Să aruncăm o privire asupra celorlalte funcționalități!

Sugestii de scurtături și Chrome Actions

Browserul Chrome va oferi sugestii de scurtături bazate pe căutările anterioare. De exemplu, dacă vizitați frecvent site-ul unui supermarket, în curând veți putea tasta „Orar” și pagina respectivă va apărea mai sus în sugestiile de căutare.

O a doua funcție nouă este Chrome Actions, care vă ajută să îndepliniți sarcini mai ușor fără a accesa setările. Utilizatorii de iOS vor putea căuta o afacere locală și vor avea acces rapid la opțiuni precum „Indicații”, „Sună” sau „Recenzii”. Această funcție este deja disponibilă pe sistemul de operare Android. O altă noutate sunt căutările în trend, care vor apărea acum și în bara de adrese Chrome pe iOS. Acest lucru le va permite utilizatorilor să vadă ce căutări populare se fac pe Google Search.

Design nou pentru bara de adrese Chrome

Bara de adrese Chrome pentru tabletele cu Android și iPad-uri va avea de-acum un design nou, adaptat ecranelor mai mari. Acesta va oferi o experiență de navigare îmbunătățită considerabil.

În plus, Google a lansat carduri live pentru sporturi în versiunea mobilă a feed-ului Discover din Chrome. Pasionații de sport vor putea afla în timp real ultimele scoruri și momente importante din jocurile recente. Această funcție poate fi personalizată accesând meniul cu trei puncte din aplicația mobilă Chrome.

Noile îmbunătățiri aduse de Google aplicației mobile Chrome promit să o facă mai intuitivă și mult mai adaptată nevoilor individuale ale utilizatorilor de dispozitive iOS și Android. Acestea vor deveni disponibile curând pentru ambele sisteme de operare.

Sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult