Google lucrează la 3 widget-uri meteo noi pentru Android. Ce le face speciale

17.07.2024
Google lucrează la 3 widget-uri meteo noi pentru Android. Ce le face speciale

Google știe cât de importantă este prognoza meteo pentru utilizatori, mai ales în contextul schimbărilor climatice. Codul din versiunea beta 15.28.37.29 a aplicației Google pentru Android arată că gigantul tehnologic dezvoltă trei noi widget-uri meteo de dimensiuni diferite. Acestea promit să ofere mai multe detalii despre vreme dintr-o singură privire. Este de așteptat ca toate trei să fie disponibile și pe alte telefoane decât cele din gama Pixel.

Ce știu să facă noile widget-uri pentru vreme

În prezent, Google oferă doar două widget-uri meteo. Unul de 4×2, care afișează vremea curentă, și un altul de 3×2, care arată prognoza pe ore. Dimensiunile ambelor pot fi schimbate în funcție de preferințe. Din păcate, informațiile devin greu de citit atunci când utilizatorul vrea să facă acest lucru.

Cele trei noi opțiuni de widget-uri ar oferi mai multe date despre vreme și un conținut mai ușor de citit. Se pare că cel pătrat de 2×2 va include date rapide despre condițiile meteo. Opțiunea de 4×2 ar afișa prognoza pe ore pentru întreaga zi și cea de 4×3 ar veni cu o prognoză pentru următoarele câteva zile.

Când vom avea acces la noile widget-uri meteo

Deși va mai dura ceva până când vor deveni disponibile pentru public, faptul că ele există, în teorie, în versiunea beta ar fi o veste foarte bună. Google par neclintiți în planul lor de a oferi opțiuni meteo exhaustive pentru toți utilizatorii de telefoane cu Android care își doresc metode mai rapide și mai detaliate de a afla cum va fi vremea.

Să nu uităm, însă, că Google ar putea oricând să amâne sau chiar să renunțe complet la noile widget-uri. La fel de bine, pot dezvolta altele cu și mai multe informații utile despre meteo. O a treia posibilitate ar fi să le perfecționeze pe cele noi și să le dezvăluie la o dată pe care o vor anunța ulterior.

Sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult