Google Maps aduce schimbări de design și funcționalitate. În ce constau acestea

28.08.2024
Google Maps aduce schimbări de design și funcționalitate. În ce constau acestea

Google Maps face un pas înainte cu o actualizare subtilă, dar semnificativă, a designului său. Această schimbare vine la scurt timp după simplificarea barei de navigare de jos pe versiunile mobile.

Modificările de luna trecută

În iulie, Google Maps a trecut de la cinci file la doar trei, eliminând secțiunile Go și Updates. Fila Explore a rămas neschimbată, în timp ce funcționalitățile filei Go au fost integrate în Saved trips sub secțiunea Your lists în feed-ul central.

Fila Saved a devenit You, iar secțiunile Notifications și Messages din vechea Updates au fost mutate în colțul din dreapta sus al interfeței. În plus, a fost eliminată bara de căutare din această vizualizare.

Ce s-a mai schimbat între timp

Acum, Google vine cu o nouă versiune ce conține două modificări importante. Este vorba despre designul pinurilor și culorile folosite pentru anumite puncte de interes.

Înainte, iconițele de localizare, cunoscute sub numele de „pinuri”, aveau o formă alungită, cu un vârf ascuțit în partea de jos. Acum, forma este mai scurtă și rotunjită.

Noile pinuri au un fundal alb, iar pictograma care arată categoria locului este încadrată într-un cerc.

Culori diferite pentru punctele de interes

Această abordare se aliniază cu designul existent al iconițelor pentru stele, steaguri și inimi pentru a crea o coerență vizuală în întreaga aplicație.

În timp ce majoritatea pinurilor și-au păstrat culorile originale, unele au suferit modificări subtile. De exemplu, cea pentru muzee a devenit din turcoaz violet.

Alte ajustări cromatice sunt mai puțin evidente, cum ar fi nuanța mai deschisă folosită pentru grădinile zoologice. Aceste modificări se extind și asupra textului care explică ce este fiecare punct de interes în parte.

Dimensiuni reduse pentru pinuri

Dimensiunile mai reduse ale noilor iconițe permit afișarea mai multor informații pe ecran simultan pentru a face experiența de navigare mai plăcută și a nu mai aglomera ecranul.

Compania a ales să lanseze aceste modificări simultan pe toate platformele majore: Android, iOS și versiunea web.

Schimbările pot părea minore la prima vedere, dar vor contribui la o experiență vizuală mai curată și mai ordonată, dar și la o utilizare mult mai ușoară a Google Maps.

Sursa: 9To5Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult